El líder del Partit Popular (PP), Alberto Núnez Feijóo, es presenta a les enquestes com el preferit per ocupar La Moncloa després de les pròximes eleccions. Tot i que els populars es recuperen a les enquestes regionals i estatals, hi ha territoris on se segueixen trobant les portes tancades: Catalunya i País Basc. Així ho reconex el mateix Feijóo en una entrevista a El País, on ha afirmat: "És molt difícil governar Espanya si el PP no puja a Catalunya". 

"Hi ha quatre grans motors electorals: Andalusia, Catalunya, Madrid i el País Valencià", ha assegurat el líder popular i ha afegit: "D'aquests quatre motors, tres estan funcionant bé". Quin és el que no funciona? Pel PP, Catalunya. "A Catalunya hem tingut uns resultats molt dolents", ha reconegut, però fins aquí l'autocrítica, ja que ràpidament ha assenyalat l'independentisme. 

"Catalunya ha tingut en els darrers anys una generació de mals polítics, que han dividit la societat, que no compleixen les lleis, que exigeixen al Govern central modificacions del Codi Penal, que no es recorrin lleis que s'aproven al Parlament i fins i tot que no es compleixin les sentències del Suprem", ha assegurat Feijóo. El líder del PP ha assenyalat l'estratègia que planeja el seu partit: "Direm als catalans que respectarem els resultats de les eleccions: sempre ho farem. Segur que hem comès errors i no hem tingut un mínim d'empatia per fer veure els nostres plantejaments a Catalunya". 

Decret d'estalvi energètic

"Es publica aquest decret sense parlar amb ningú. Es convoca les autonomies quan ja està en vigor i no s'accepta cap al·legació", ha denunciat de nou Feijóo i ha subratllat: "Totes les autonomies s'han queixat de les mesures: quan les critica el PNB no passa res, però quan ho fa el PP és deslleialtat". El cert és que les mesures d'estalvi energètic han suposat una nova trinxera entre el govern espanyol i el PP. 

Des del PSOE han aprofitat la discòrdia que les mesures generen dins del mateix PP per qüestionar el lideratge del polític gallec. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, és un dels membres del govern que ha carregat amb més força contra Feijóo. Bolaños insisteix a dir que el pla d'estalvi està demostrant dues coses: que el PP "s'oposa a tot", contra el criteri de governs europeus i l'acord majoritari de totes les forces polítiques a Europa, i quan parla el seu líder, "cal tenir una mica de paciència i esperar que parli la que mana", en referència a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Una acusació sobre qui lidera realment als populars que el ministre ja havia fet abans