El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, té menys d'una setmana per aconseguir els suports necessaris per convertir-se en president del govern espanyol. Els números, ara per ara, no sumen, ja que amb el suport de Vox, Coalició Canària i UPN es troba a una distància de quatre diputats de la majoria absoluta, i per això, en un intent desesperat per rascar vots i aprofitant les crítiques d'antics dirigents del PSOE, Feijóo ha decidit que trucarà a Emiliano García Page, president de Castella-la Manxa i l'únic baró socialista en actiu que s'ha mostrat crític davant la possibilitat de pactar una amnistia amb l'independentisme a canvi d'investir Pedro Sánchez. Fonts properes a Page han afirmat que aquest respondrà a la trucada, però que remetrà a Sánchez en tot allò que tingui a veure amb la investidura. 

La trucada s'emmarca en la ronda de contactes de Feijóo amb els presidents autonòmics de cara al debat d'investidura, que tindrà lloc els pròxims 26 i 27 de setembre. El popular ja ha parlat amb l'andalús Juanma Moreno, la càntabra, María José Sáenz de Buruaga i el valencià Carlos Mazón, tots del seu partit. Tanmateix, Feijóo ha decidit comunicar-se amb Page després que Pedro Sánchez afirmés aquest dimecres al vespre des de Nova York que el procés mai no s'hauria d'haver judicialitzat i que serà "coherent" amb la "política de normalització" que ha dut a terme a Catalunya. Una afirmació amb la qual el líder socialista obria la porta a l'amnistia. 

Davant aquestes paraules, Feijóo ha acusat Sánchez de cometre un "frau electoral agreujat i reincident", recordant que abans de les eleccions afirmava que s'havia de posar "els fugits a disposició de la justícia" i que l'amnistia no tenia cabuda a la Constitució. Per tot això, el líder popular ha defensat que ara, la seva investidura és "absolutament imprescindible", perquè el seu és l'únic projecte que pot evitar l'amnistia, que considera una "infàmia". A més, el líder del PP ha celebrat que hi ha "molts socialistes s'atreveixen a parlar per primer cop", en referència a les dures crítiques dels exlíders socialistes Felipe González i Alfonso Guerra, però també de Page, que va denunciar que una llei d'amnistia no té "base moral" perquè li donarien suport els "propis beneficiaris". "No es pot formar un govern d'Espanya a qualsevol preu", va reblar el president castellanomanxec. 

Feijóo vol aprofitar aquesta escletxa per intentar fer-se amb el suport de quatre socialistes crítics amb Sánchez, però una cosa són les opinions, i una altra la lleialtat al partit. Fonts properes a Page han explicat que aquest respondrà a Feijóo "per cortesia i per parlar de Castella-la Manxa", però que no és cap "interlocutor per negociar o parlar sobre l'amnistia" i, per tant, en tot allò relacionat amb aquesta qüestió el remetrà a Pedro Sánchez, com a secretari general del partit. "Una cosa és fixar la nostra posició com a govern i una altra molt diferent és entrar en qüestions que li competeixen al Parlament de la nació", ha assenyalat Page.