El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, tira d’hemeroteca per interpretar les paraules de Pedro Sánchez des de Nova York, on va afirmar que el conflicte entre Catalunya i Espanya mai “no hauria d’haver derivat en l’acció de justícia”. Després que el Congrés dels Diputats oficialitzés la universalització del català, el basc i el gallec per a l’activitat parlamentària, Feijóo ha recordat intervencions de Sánchez durant la campanya electoral en les quals el president en funcions subratllava que l’amnistia no tenia espai a la Constitució espanyola. Per això, el líder del PP creu que el líder socialista està cometent un “frau electoral agreujat i reincident”, en al·lusió a les paraules de Sánchez que interpreten com “un punt d’inflexió en la història de la democràcia espanyola”.

La tesi que defensa el PP és que el PSOE està aplanant mica en mica el camí per a l’amnistia que reclamen Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Que poc a poc el discurs i les paraules sonen més amables per donar a llum una norma que oblidi els delictes sentenciats pels jutges i derivats del procés independentista. “Per primer cop el president d’Espanya parla obertament de la possibilitat d’una amnistia a favor de tots els que van delinquir contra la democràcia”, ha afirmat Feijóo després de l’aprovació de la reforma del reglament. En aquest sentit, el líder del PP ha recordat que Sánchez s’havia compromès a posar “tots els fugats a disposició de la justícia” i “va felicitar els jutges per les seves sentències”.

El PP s’afanya a dibuixar un Pedro Sánchez que està canviant d’opinió a mesura que els independentistes van posant la soga al coll de cara a una possible investidura i la negociació de l'amnistia. Un Sánchez que vira el discurs per conveniència política i encara que sigui a costa de contradir-se. Per això, assenyalen que s’està cometent “un frau electoral reincident i agreujat” per part del PSOE. “És un atac a la democràcia espanyola i la divisió de poders que protegeix la Constitució”, ha afirmat Feijóo.

Per tot plegat, el líder del PP creu que la investidura de la setmana que ve s’ha convertit en “absolutament imprescindible”. “Només hi ha un projecte que pot evitar que es consumi aquesta infàmia i és el nostre”, ha assegurat per després assegurar que el seu objectiu és defensar-lo “amb tranquil·litat, assossec i cordialitat”, en al·lusió a l’acte que el PP ha convocat per aquest diumenge a Madrid en contra de l’amnistia.

La Moncloa respon al “frau electoral”

La portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Rodríguez, ha replicat les manifestacions de Feijóo i ha contestat que “un frau és ser president de Galícia i després votar en contra de l’ús del gallec” o “venir a la política espanyola duent que és un moderat i segellar acords amb l’extrema dreta”.