La pilota està sobre la taula del PP, que després de presentar-se davant de Felip VI demanant una oportunitat per arribar a la Moncloa, ha de trobar els suports per aconseguir-ho. Alberto Núñez Feijóo compta amb 172 vots: els del seu partit i els de Vox, UPN i Coalición Canaria. Tanmateix, no són suficients, en necessitaria 4 més. Tanmateix, durant la campanya, Feijóo, amb la seva retòrica confrontadora s'ha tancat moltes portes. Ara, a la vora de la investidura el PP es vol obrir a parlar amb tots els partits, menys amb Bildu

Segons informa El Español, a partir de dilluns, Feijóo planeja trobar-se amb totes les formacions, fins i tot amb aquelles contra les quals ha carregat des de fa mesos com Junts per Catalunya o Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). També planeja parlar amb el PNB. Tanmateix, els populars dibuixen la seva única línia vermella: EH Bildu. 

Volen parlar amb les formacions nacionalistes i independentistes, però sempre des del retret cap al PSOE. Des de Gènova afirmen que parlaran amb aquest partit, però "no podrem competir amb les cessions de Sánchez". El principal objectiu és el PNB, partit al qual ja va intentar seduir poc després de la victòria amarga popular del 23-J, sense cap èxit. 

La tradició del més votat

Ni Feijóo, ni Pedro Sánchez tenen, per ara, prou suports per aconseguir una investidura exitosa, aleshores, per què el Borbó proposa el popular? Sota el mantra que és tradició encarregar aquesta tasca a la formació més votada, Felip VI salva la situació complicada en què el posava en haver de decidir. 

Feijóo ha celebrat la decisió del monarca. "Agraeixo a S. M. el Rei la seva decisió de nomenar-me candidat a la Presidència del Govern. Donarem veu als més d'11 milions de ciutadans que volen canvi, estabilitat i moderació amb un Govern que defensi la igualtat de tots els espanyols", ha tuitejat. 

Per la seva banda, Pedro Sánchez s'ha ofert com el candidat més favorable per a la investidura, comptant que li seria més fàcil que al popular. Sánchez ha defensat que el procés d'investidura "no és un tràmit d'exhibició, sinó que té la finalitat d'aconseguir prou majoria", i a parer seu la possible alternativa del PP liderada per Alberto Núñez Feijóo és "erma" i la seva investidura resultaria "fallida". "El senyor Feijóo té un sostre i nosaltres partim d'un terra", ha resumit.