El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, insisteix amb l'avançament de les eleccions generals al mes de maig, coincidint amb les municipals, davant de la "degeneració del govern de Pedro Sánchez". No és el primer cop que Feijóo demana l'avançament electoral, tot i que, aquest dissabte ha justificat la seva petició fent referència a la trama de corrupció que ha sacsejat durant els últims dies el PSOE amb l'esclat del 'cas mediador'. A més, també ha citat la llei del 'només si és sí', o la marxa de Ferrovial d'Espanya. Durant la seva intervenció en un cocido popular del PP a la Corunya, ha afirmat que el govern espanyol "ha passat de la decepció a la deriva, d'aquí a la decadència i a la degeneració". El líder dels populars ha demanat que "hauria de convocar eleccions ja" perquè segons ell "ha perdut el crèdit i la confiança dels espanyols". La petició de Feijóo arriba l'endemà que el govern espanyol confirmés que les eleccions generals seran el mes de desembre de 2023. 

Critiques al PSOE pel cas Mediador 

El PSOE està en el punt de mira des de l'esclat del 'cas Mediador', una trama de corrupció orquestrada per Juan Bernardo Fuentes, a qui ja se’l coneix com a ‘Tito Berni’, i fins fa dues setmanes era diputat per les Illes Canàries al Congrés. Núñez Feijóo no ha volgut deixar escapar aquesta oportunitat per llançar dards enverinats contra el govern de Pedro Sánchez "entre el 'Tito Berni', el nebot, el mediador, els diputats, les explicacions de Patxi López i altres coses que és millor no reproduir s'aclareix clarament com està el govern d'Espanya en aquests set dies", ha assenyalat. 

"És tan grosser, tan vergonyós que, lamentable, no podem seguir així, segueixo sense creure'm com el PSOE està callat davant de tot el que hem descobert i per què no ofereixen tota la informació de la qual disposen". El president del PP ha carregat durament contra el PSOE assegurant que "saben qui eren allà, els qui sopaven a canvi de 'mossegades', els qui pagaven el vici... els espanyols no mereixen aquest espectacle i que el PSOE degradi les institucions, començant per Congrés i Senat". "Això s'assembla cada dia més a aquells ERTO d'Andalusia", ha afirmat fent al·lusió a la condemna dels exministres socials Manuel Chaves i José Antonio Griñán. A més, s'ha preguntat "quan serà el següent excés del 'sanxisme'".

Sortida de Ferrovial d'Espanya

Ferrovial va anunciar aquest dimarts que traslladarà la seva seu social als Països Baixos i cotitzarà als Estats Units. Feijóo ha parlat sobre aquesta sortida i de les crítiques de membres de l'executiu espanyol a Ferrovial i al seu president. Per al líder dels populars el que ha de fer el govern espanyol és portar empreses estrangeres que vulguin fer inversió i "deixar d'insultar a tothom o titllar-los antipatriotes". "Cada dia més espanyols estan cansats de les minories que imposen els seus plantejaments minoritaris, cansats que la política sigui una burla i d'aquestes trobades amb els ciutadans de ficció perquè el seu president ja no pot estar amb els ciutadans de veritat", ha argumentat sobre Sánchez. Per últim, ha instat als barons del PSOE a dir que "ja n'hi ha prou" al 'sanxisme' per reiniciar el partit, per "fer un partit d'Estat i amb el qual puguem parlar i amb el qual puguem discrepar".