El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha criticat la salutació que va fer la presidenta de Junts, Laura Borràs, als manifestants independentistes després de la commemoració dels atemptats gihadistes del 17-A dimecres a Barcelona i s'ha mostrat escandalitzat pels eslògans que aquests van corejar culpant l'Estat espanyol d'aquestes accions terroristes. En declaracions durant una visita a Porto do Son (la Corunya), ha qualificat d'"actes de fanatisme" donar "la culpa al govern central, a l'Estat, és a dir als espanyols" dels atemptats de fa 5 anys, tot i les incògnites que hi ha sobre l'imam de Ripoll i la seva relació amb el CNI.

Feijóo ha sentenciat que partits "com el de Borràs" no poden ser "clau de la governabilitat a Espanya" amb aquests posicionaments. I ha insistit que el que li preocupa és que aquests polítics "estiguin manant a Espanya i siguin socis prioritaris del govern d'Espanya", com serien al seu entendre Junts o ERC. Veu com un "disbarat" que amb aquests partits polítics s'estigui "governant a Espanya a través d'aliances parlamentàries". En realitat, però, cal recordar que Junts està a l'oposició al Congrés.

Aquest va ser el moment en el qual un dels manifestants va trencar el minut de silenci, que s'havia respectat fins al segon 45. Va cridar "Espanya és un Estat assassí". Altres portaven rètols reclamant saber la veritat dels atemptats i qüestionant la versió oficial, i van escridassar els representants institucionals.


Nuñez Feijoo ha advertit que això no es pot donar per normal ni habituar-se a aquestes situacions, i per això creu que després dels fets d'ahir hauria de quedar clar que aquest tipus d'actuacions polítiques no es poden admetre. Ha assegurat que hi ha una sèrie de polítics que "practiquen el fanatisme" no només en els seus plantejaments ideològics sinó en les seves actituds personals.

El president del PP es presenta a les enquestes com el preferit per ocupar la Moncloa després de les pròximes eleccions. Tot i que els populars es recuperen a les enquestes autonòmiques i estatals, hi ha zones on se segueixen trobant les portes tancades: Catalunya i País Basc. Així ho reconeix el mateix Feijóo en una recent entrevista a El País, on ha afirmat: "És molt difícil governar Espanya si el PP no puja a Catalunya". 

"Hi ha quatre grans motors electorals: Andalusia, Catalunya, Madrid i el País Valencià", ha assegurat el líder popular i ha afegit: "D'aquests quatre motors, tres estan funcionant bé". Quin és el que no funciona? Pel PP, Catalunya. "A Catalunya hem tingut uns resultats molt dolents", ha reconegut, però fins aquí l'autocrítica, perquè ràpidament ha assenyalat l'independentisme.