És l’enèsim cop que el PP es manifesta al centre de Madrid per protestar contra els pactes del PSOE amb l’independentisme. Aquest diumenge, concretament, 45.000 persones s’han concentrat a la madrilenya Plaça d’Espanya per maleir els acords de Pedro Sánchez amb Junts per Catalunya; per l’amnistia, per les esmenes que blinden una mica més Tsunami Democràtic i CDR, i la delegació a la Generalitat de competències en immigració. Alberto Núñez Feijóo, un cop més, ha protagonitzat un acte acompanyat de José María Aznar i Mariano Rajoy. Dies després que ElNacional.cat publiqués documents que incriminen de forma directa l’expresident del govern espanyol rere l’Operació Catalunya, Feijóo ha volgut agrair aquest diumenge a Rajoy —i també Aznar— “haver dedicat tota la seva vida a Espanya”. L’acte ha estat acompanyat de lloances al jutge García-Castellón, per la seva fixació en acorralar Carles Puigdemont a través del delicte de terrorisme. I l’actual líder del PP, a més, ha fet una crida a “rebel·lar-se” contra els pactes del PSOE amb Junts.

El to guerracivilista del PP va cada cop a més. L’última vegada que va convocar una concentració d’aquest estil va ser el 3 de desembre, al madrileny Templo de Debod, a escassos metres de la seu de Ferraz; meca de l’ultraespanyolisme durant aquells dies. Llavors Feijóo va sortir a demanar una mobilització permanent contra el “verificador de guerrilles llatinoamericanes”, i va referir-se al president del govern espanyol com un “pròfug de la democràcia”. Aquest diumenge, no només ha fet una crida a la rebel·lió, sinó que també ha advocat per “rescatar democràticament” Espanya; i ha lamentat que Pedro Sánchez vulgui distingir entre “terrorisme bo i dolent”, en la llei d’amnistia pactada amb Junts i ERC. Ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, qui ha volgut agrair la feina feta a Manuel García-Castellón, per ser un jutge que “investiga i vol fer complir la llei, i que és menyspreat pel govern”. El públic s’ha fos a crits i aplaudiments quan s’ha mencionat el nom del magistrat de l’Audiència Nacional.

Durant el seu discurs, Ayuso ha acusat el PSOE de pactar amb el “crim”, en referència a Junts. I, del bracet de José Luis Martínez Almeida, ha insistit que a Catalunya es va produir terrorisme en les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem als líders del Procés. “L’essència del terrorisme és que atempta contra els drets humans; l’essència del terrorisme és la maldat”, ha remarcat l’alcalde de Madrid, demanant l’empresonament de desenes d’independentistes. “Ara resulta que hi ha terrorisme bo”, ha afegit la presidenta de la Comunitat de Madrid.

 

L’enèsima protesta del PP contra els pactes de Sánchez amb l’independentisme

La manifestació d’aquest diumenge, que ha concentrat 45.000 persones en una de les places més cèntriques de la ciutat, la va convocar Alberto Núñez Feijóo fa dues setmanes, contra “l’extorsió” que practica Junts contra un Pedro Sánchez “agenollat”. Així es va pronunciar en una roda de premsa convocada l’endemà que Junts aconseguís esgarrapar al PSOE la delegació de competències en immigració —a banda d’un bon reguitzell de contraprestacions més— a canvi d’avalar tres decrets llei del govern espanyol.

La concentració d’aquest 28 de gener, però, ha distat molt en nombre d’assistents de les més multitudinàries que ha convocat el partit en els darrers mesos; conseqüència dels pactes entre el partit de Pedro Sánchez i l’independentisme. 45.000 persones són les que, segons la delegació del govern espanyol a Madrid, s’han concentrat a la Plaça d’Espanya de la ciutat. És cada cop més elevat el nombre de banderes europees que apareix en els actes del PP. És important recordar que quan la llei d'amnistia s'aprovi, és més que probable que els tribunals espanyols intentin deixar-la aparcada, presentant qüestions prejudicials davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

rajoy
Acte de presència de Rajoy a l'enèsim acte del PP contra Sánchez i l'independentisme / Foto: Europa Press
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!