Catalunya ha estat governada per un grup de dirigents que menyspreen la realitat del seu país. Així ho ha assegurat el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, que aquest dimarts ha visitat el Centro Cultural Galego Saudade de Barcelona, acompanyant Xavier Garcia Albiol. “Malauradament aquesta comunitat ha tingut molt mala sort amb els seus polítics”, ha lamentat. “En aquest moment Catalunya està segrestada per un conjunt de polítics intolerants que detesten la Catalunya real”.

Jugant a casa, i erigint-se com a galleguista, el president de la Xunta ha fet un discurs molt dur contra l’independentisme, que considera que ha enganyat els ciutadans i ha convertit el país en “objecte de broma” a la resta de l’Estat. “Ens han volgut enganyar camuflant les urnes, declarant una República que era de cartó pedra, inventant-se un fals exili i una falsa repressió”, ha criticat. També ha fet referència a la seva última visita a Catalunya, el passat agost, amb motiu de la manifestació contra el terrorisme. Va marxar-ne “més que preocupat”, perquè, segons ell, van convertir-la “en un acte polític contra el Rei i el president del Govern espanyol”.

En la vigília del Dia de la Constitució espanyola, Feijóo ha volgut defensar amb fermesa la Carta Magna, perquè “celebrem 39 anys de democràcia a Espanya”. També ha defensat aferrissadament l’aplicació de l’article 155: “Un president ha de complir les seves obligacions. Si es transforma en la persona que més cops incompleix la legalitat, no està legitimat”, ha afirmat. “Gràcies a les Corts espanyoles aquí es podrà votar”.

feijoo albiol sergi alcazar

El president gallec ha mostrat certa comprensió pels posicionaments de la CUP i fins i tot d’ERC, però s’ha mostrat més xocat pels del PDeCAT, amb qui ha dit que ha treballat molt anys enrere. “S’ha convertit en un partit antisistema”, ha criticat. Ha subratllat les “diatribes” contra la Unió Europea. “Si han estat capaços de destrossar CiU, com no seran capaços de destrossat Catalunya?”, s’ha preguntat.

En aquest sentit, ha alertat que “aquell partit moderat” ja no existeix. “Per això estem aquí”, ha afegit. “El 21 de desembre s’acabarà aquesta tragicomèdia, perquè la gent està farta”, ha assegurat el president gallec. Fent seu el lema de la campanya d’Albiol, ha sostingut que “Espanya no és el problema”, sinó que és “la solució contra l’independentisme intolerant”.