El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va acusar aquest dimecres al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, de "victimitzar-se", enfangar i polaritzar encara més la vida política espanyola, i intentar "activar i mobilitzar" el PSOE davant de les eleccions catalanes del 12 de maig i les europees del 9 de juny. Després de denunciar un "abandó de funcions sense precedents" per cancel·lar la seva agenda, ha pronosticat que dilluns en la seva compareixença confirmarà que es queda a La Moncloa. Així s'ha pronunciat després que aquest dimecres Sánchez anunciés per sorpresa que es retira uns dies a reflexionar davant de la investigació oberta en un jutjat contra la seva dona, Begoña Gómez, per un presumpte delicte de tràfic d'influències i corrupció. En una missiva dirigida a la ciutadania Sánchez apuntava que el dia 29 dirà si continua o no com a president del govern espanyol.

En una entrevista a Onda Cero, Feijóo ha retret a Sánchez que en el Congrés "no hagi dit res" sobre les informacions publicades i, a la tarda, hagi escrit "una carta de diversos folis calumniant i difamant" a persones com ell i els mitjans. Al seu entendre, això no havia "passat mai en la democràcia" espanyola i ha confessat que el que més li "molesta" és que vulgui "polaritzar la política espanyola perquè els ciutadans creguin que tots els polítics" són "iguals". "I no. Jo no tinc problemes amb la Justícia. Qui els té és el PSOE, el govern espanyol i l'entorn del senyor Sánchez," ha asseverat.

Feijóo ha criticat que Sánchez "responsabilitzi l'oposició" que "els jutges portin actuant des de fa més d'un any", en al·lusió a l'anomenat cas Koldo que investiga l'Audiència Nacional, que va arribar a detenir el febrer a una vintena de persones. Tot seguit, ha indicat que aquest dimecres van conèixer que un jutge ha obert diligències d'una denúncia "presentada contra presumptes activitats irregulars de la seva dona" i dimarts es van assabentar que una magistrada francesa creu que "s'ha de continuar investigant què hi ha dins dels mòbils del primer ministre espanyol".

Feijóo titlla Sánchez de frívol

A poques hores perquè arrenqui la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya, el cap de l'oposició ha acusat Sánchez de "victimitzar-se d'un contuberni de l'oposició i dels mitjans de comunicació", "dir que és un problema polític quan és un problema judicial" i "polaritzar i enfangar encara més la vida política". "I, entenc jo, que activar i mobilitzar al seu partit davant de les eleccions catalanes i europees", ha postil·lat. És més, després que Sánchez hagi anunciat que cancel·la la seva agenda per reflexionar sobre la seva continuïtat, ha recalcat que està fent un "abandó de funcions sense cap tipus de precedent previ". També ha expressat la seva preocupació pel fet que Espanya ja estigui "a la premsa internacional". "Jo mai no he vist això en la meva vida", ha proclamat.

Feijóo ha afirmat que el president del govern espanyol, "si vol protegir realment la seva família, ha de donar una explicació" pública davant de les informacions que s'estan coneixent en comptes d'"enviar cartes a la ciutadania". "Això és una irresponsabilitat, una frivolitat impròpia d'un president del govern espanyol de la Unió Europea", ha insitit, per retreure-li també les seves "dosis de narcisisme i infantilisme impròpies d'una persona madura".

El líder del PP ha preguntat a Sánchez que si "no té res a témer, per què no dona explicacions". "Si la seva dona és cridada, en el supòsit del qual ho sigui, a un jutjat i no té res a ocultar, que vagi al jutjat i que quedi clara l'honorabilitat, que és el que ens passa a qualsevol espanyol que és citat a un jutjat", ha agregat. Tot seguit, Feijóo ha ressaltat que "cap dona de cap president del govern espanyol no s'ha vist embolicada en la situació en la qual hi ha el senyor Sánchez i la seva parella". "Cap, de cap president", ha reiterat.

Feijóo, convençut que Sánchez no dimitirà

Davant de la compareixença de dilluns del president del govern espanyol per anunciar si continua o no com a president, Feijóo ha pronosticat que, després de les "mostres d'afecte i de suport incondicional", dirà "probablement" que es queda per "parar a la dreta i l'extrema dreta", encara que alhora "fastiguegi" la campanya a la resta partits i "enfangui més" la política espanyola. Tanmateix, i davant de la possibilitat que hi pugui haver eleccions al juliol, Feijóo ha reconegut que "aquesta hipòtesi també existeix". A més, ha dit que cal esperar a les eleccions catalanes perquè "o Puigdemont és president de la Generalitat o Sánchez pot deixar de ser president del govern d'Espanya". Al seu entendre, en aquest "totum revolutum" i "buscant la victimització" i la "polarització", "potser" és possible aquesta tesi d'un avançament electoral.

"Al fang em guanya Pedro Sánchez"

Feijóo ha subratllat que porta setmanes demanant explicacions a Sánchez i no n'ha donat cap sobre les activitats de la seva dona, reiterant que ell ja va dir que no vol cridar-la a comparèixer en la comissió d'investigació del Senat. Dit això, s'ha criticat que el govern espanyol sí que s'hagi dedicat a "calumniar-lo a ell i a la seva parella" des del "banc blau" quan va quedar clar que "era una difamació". "I ningú al govern espaynol no em va demanar disculpes", ha postil·lat. A més, ha censurat que en la comissió d'investigació del Congrés sobre la compra de material sanitari se li demani a la seva germana "la declaració de la renda dels últims cinc anys", així com "a un germà" de la seva parella.

Feijóo ha afirmat que "al fang" el "guanya Pedro Sánchez", ja que ell intenta "prestigiar una mica la política" espanyola. "Des que ha arribat ell, que s'ha mogut al fang, al fang per obtenir la Secretaria general del seu partit. Al fang perquè no hagués de dimitir, perquè la gent en el seu partit volia que se n'anés," ha manifestat. Finalment, el president del PP ha insistit que "qui té un problema judicial" és el PSOE i el president, per la qual cosa, tot això "no és una qüestió política" sinó "una qüestió fonamentalment judicial".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!