La pax dins del Partit Popular ha tingut avui la imatge més visible. Compartint un mateix escenari, al centre de Madrid, Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso. A una banda, el president de la Xunta de Galícia i únic candidat a agafar les regnes del partit. A l'altra, la presidenta de la Comunitat de Madrid i principal adversària de la direcció sortint. Tots dos junts, marcant els seus propis estils diferenciats però amb bones paraules, han segellat aquest dimarts la treva. Feijóo ha reivindicat Ayuso com un dels valors de la formació i Ayuso ha garantit a Feijóo que formen part del mateix "equip".

En tot moment Feijóo ha estat el candidat de consens, especialment després de rebre el vistiplau d'Isabel Díaz Ayuso, que avui s'ha visualitzat de forma pública. "Som una rereguarda. Som un equip de soldats, president, que t'acompanyarem en aquest moment crític", ha assegurat la presidenta madrilenya, per després matisar: "Un equip, com et dic, que té poca paciència per a les ximpleries, poca resistència per a les imposicions". I li ha agraït el seu pas endavant per a agafar les regnes del partit. "Ens has donat pau. A Galícia, al partit i al centredreta", ha reblat la dirigent conservadora.

Feijóo li ha agraït les paraules de suport i ha fet pinya amb Ayuso, que ha reivindicat com un dels majors actius del Partit Popular. El president virtual del Partit Popular ha retornat també els elogis, assegurant que va conéixer a fons la presidenta madrilenya durant la gestió de la pandèmia, i n'ha destacat la seva "enorme fortalesa i enteresa", el seu caràcter i la seva personalitat: "Si t'insulten tant és perquè et temen".

Estils diferents

Els discursos de tots dos també han servit per a evidenciar els estils clarament diferenciats que representen a l'hora de fer política. Com en altres ocasions, Alberto Núñez Feijóo ha reivindicat una "política centrada", perquè "el Partit Popular sempre ha tingut la vocació d'estar al centre de la política espanyola". Ha rebutjat la "política de tribus i trinxeres" i ha assegurat que la seva prioritat és recuperar el respecte" del PP. En aquest sentit, ha plantejat fer una política "ferma i serena" davant d'un govern espanyol "que no està a l'alçada", sense atacs personals.

En canvi, Isabel Díaz Ayuso ha mostrat un estil molt més agressiu. Ha carregat contra l'executiu central, que ha denunciat que és "el govern més autoritari des de la dictadura". I s'ha refermat en la seva proposta de la conferència de presidents: suprimir els 20.000 milions d'euros del pla d'igualtat per destinar-los a pal·liar els efectes de la pujada de la llum. "Una dona de Fuenlabrada que s'aixeca cada dia a les sis del matí no està per a rebre lliçons d'Irene Montero sobre com ser dona", ha etzibat.