El president del PP espanyol, Alberto Núñez Feijóo, ha protagonitzat aquest vespre la presentació de la candidatura de Daniel Cirera com a candidat a l'alcaldia de Barcelona. Feijoo ha desplegat el mostrari de crítiques habituals al govern de Pedro Sánchez, però ha ofert també la versió específica de Catalunya per advertir que el president del Govern espanyol ha enganyat els catalans més que ningú amb les seves promeses. Feijóo, després de carregar contra la mesa de diàleg, ha advertit que l'únic diàleg que li interessa és per fer tornar les empreses que van marxar de Catalunya arran del procés independentista.

El líder popular ha retret que el secretari general del PSOE va demanar a Catalunya el vot dels constitucionalistes per garantir que la governabilitat d'Espanya mai se sustentaria en partits independentistes i ara Bildu, ERC i Junts són la "clau en què es fonamenta la governabilitat". "Si hi ha un polític que ha mentit els catalans és Sánchez. Venia per aquí Sánchez i deia que Illa seria garant de la Constitució a Catalunya i ara és el que manté el govern independentista a Catalunya", ha reblat.

Això no és diàleg

Entre les mentides que, segons Feijóo, s'ha venut els darrers anys al poble català hi ha el que ha descrit com "el mal anomenat diàleg". Ha advertit que el diàleg ha consistit "en què el PSC i ERC puguin governar a les institucions catalanes i el PSOE i ERC puguin governar a Espanya". "Això no és diàleg això és un xollo", ha exclamat.

Davant d'aquesta situació ha reclamat un diàleg, basat en la lleialtat institucional i en l'Estatut, i en el qual es parli de creixement econòmic i de treball i no de sedició o d'aquells que incompleixen les lleis. "Vull que dialoguem de com podem tornar a portar les empreses que han marxat, recuperar el conjunt de grans empreses catalanes que han marxat a Madrid o València. No dels polítics fugats", ha assegurat.

Alberto Núñez Feijóo a Barcelona. Foto: Carlos Baglietto
Alberto Núñez Feijóo en un moment de l'acte de presentació del candidat a Barcelona / Foto: Carlos Baglietto

També, Cirera a banda de carregar contra la Barcelona d'Ada Colau, ha dirigit les seves crítiques contra el seu rival socialista a l'alcaldia, Jaume Collboni. Ha assegurat que votar a Collboni és apostar per Sánchez i que votar pel candidat de Junts, Xavier Trias, és apostar per Carles Puigdemont.

L'acte l'ha obert el president del PP català, Alejandro Fernández, amb un "sou collonuts", dirigit a les poc menys de 300 persones que omplien l'auditori MGS de Barcelona. "L'agressió a la ciutat en el mandat d'Ada Colau és absolutament inèdita", ha advertit Fernández que ha explicat que la ciutat ha pogut aguantar 8 anys amb els comuns, però que 12 anys d'Ada Colau no els aguanta ni el Sant Job ni la mare Teresa de Calcuta.