El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dissabte que el PP va trigar "menys de 24 hores" a rebutjar l'amnistia l'estiu passat, quan Junts per Catalunya els va fer aquest oferiment a canvi d'investir Feijóo com a president espanyol. "No vam trigar ni un dia en descartar aquests vots", ha assegurat el líder popular en un míting a la localitat gallega de Sarria i després que aquest divendres, el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, assegurés que "si Junts hagués investit Feijóo, el PP donaria suport a l'amnistia". Feijóo ha explicat que va prendre aquesta decisió després d'arribar a dues conclusions: "que l'amnistia no hi cap a la Constitució i és il·legal", i que "acceptar-la a favor d'uns polítics trenca la igualtat davant les lleis". "Per a mi l'amnistia sempre va ser una línia vermella, mentre que per a Sánchez va ser una oportunitat política" per continuar a la Moncloa, ha reblat.

En aquest context, Feijóo ha lamentat que Sánchez porti "cinc mesos intentant encaixar l'amnistia a cops de martell" a la Constitució espanyola i en la legislació europea, i "insultant tothom" que està en contra seva "simplement per mantenir-se en el govern". En aquest sentit, ha defensat que el PP no es mou per "conveniència política o personal". "No som com el PSOE, no comerciem amb Espanya, nosaltres no estudiem les propostes que ens fan en base a qui les fa, sinó en base a si això beneficia Espanya i si entren dins de la legalitat constitucional", ha afirmat. 

Feijóo, a favor de la "reconciliació" a Catalunya si no implica "impunitat"

Amb tot, el president popular ha assegurat que el seu partit està a favor de la "reconciliació a Catalunya amb l'estat de dret i la convivència", sempre que aquesta no impliqui "la impunitat". En aquest sentit, ha dit que el PP "no demanarà perdó" als independentistes per "exigir el compliment de les lleis". "Ho exigirem sempre, encara que ens costi la presidència del govern espanyol", ha apuntat. "Als que demanen l'amnistia, els demano que se sotmetin a les lleis d'Espanya; als que insulten els jutges i critiquen els fiscals, els demano que els deixin treballar; als que demanen indults, els demano que verbalitzin el penediment", ha exigit Feijóo, que també s'ha dirigit de forma indirecta al president a l'exili Carles Puigdemont, en exigir "als que es van escapolir, que tornin a Espanya i se sotmetin als tribunals". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!