El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha escrit aquest dijous a tots els membres del Parlament Europeu per advertir-los que la suposada trama russa on se'l situa és “una teoria conspiranoica” del PP construïda amb falsedats com a part d’una estratègia partidista. “La construcció del cas sobre l’anomenada trama russa guarda força similituds amb la construcció de la teoria de la conspiració de l’11M de Madrid”, diu Puigdemont en l’article “Si haguéssim fet Feijóo president tot això no passaria” publicat a ElNacional.cat, que ha adjuntat als europarlamentaris. El president a l’exili remarca que les polèmiques acusacions en què se l’embolica els darrers mesos no s’haguessin produït si en lloc de donar suport a Pedro Sánchez, Junts haguessin fet “Feijóo president”. "En sabem molt de guerra bruta, i sabem que qui més ha interferit en la democràcia espanyola han estat precisament la policia patriòtica, els jutges patriòtics i la corrupció sistèmica del PP", adverteix Puigdemont en l'article.

Puigdemont introdueix l'escrit als europarlamentaris amb aquest comentari al qual ha tingut accés ElNacional.cat: “El debat i resolució sobre la suposada ingerència russa s’ha produït sense que hàgim tingut l’oportunitat de defensar la nostra posició, donant per bona una teoria conspiranoica que només té un objectiu, i no és saber la veritat. Per això, si realment estàs interessat a saber per què determinats diputats espanyols han recuperat aquesta obsessió, et demano que llegeixis aquest article. Més tard o més d’hora, aquesta bombolla es punxarà. I aleshores potser el Parlament Europeu trobarà el temps i la preocupació per saber quines són les ingerències reals en aquesta cambra, començant pel Marroc i acabant per Qatar”.

Puigdemont aprofita l’article per advertir sobre els mecanismes que ha fet servir la dreta espanyola els darrers anys per tombar els seus adversaris polítics, ja fos el cas dels atemptats de l’11M o bé la persecució de Podemos. “Es fabriquen conclusions a partir de fets que no tenen relació entre si. Es crea suficient versemblança perquè algú acabi comprant una mercaderia avariada i la posi en circulació degudament presentada com a investigació independent, i sempre hi ha un jutge al qual, també casualment, van a parar les causes. La bola es va fent gran, es va retroalimentant i es fa impossible d’aturar, fins que un dia punxi”.

Puigdemont creu que el Parlament Europeu s'està deixant arrossegar

El president a l’exili lamenta que “en aquesta estratègia s’ha arrossegat també un Parlament Europeu convertit cada dia més en una caixa de ressonància de les estratègies partidistes de les delegacions nacionals, en lloc de vetllar per la democràcia, els drets fonamentals, la igualtat entre tots els ciutadans de la Unió”. El líder de Junts opina que “el PP espanyol ha aconseguit imposar els seus estàndards a la majoria conservadora europea, i és una notícia funesta per al futur de la Unió”.

Puigdemont denuncia "la lleugeresa amb què s’ha tractat tot l’afer rus" i mostra preocupació perquè "no veig una manera més eficaç per arribar als objectius de Putin de dividir i debilitar la UE que posar la credibilitat de les institucions europees al servei d’estratègies de destrucció d’adversaris polítics fent servir mètodes impropis d’una democràcia". Tot seguit, Puigdemont nega la major: "No ha existit cap trama russa ni cap connivència amb el règim de Putin, en cap sentit. Ningú no trobarà en les meves decisions, en les meves declaracions, llibres i conferències, votacions... res que es pugui interpretar en aquest sentit".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!