El ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha donat la raó al president a l'exili Carles Puigdemont respecte al posicionament del PP envers l'independentisme. El líder de Junts per Catalunya va carregar contra els populars per haver portat al Parlament Europeu la "teoria conspiranoica" que relaciona l'independentisme amb el Kremlin i també va criticar que el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón reactivés el cas del Tsunami Democràtic i decidís investigar-lo per un suposat delicte de terrorisme just quan Junts i el PSOE havien d'anunciar l'acord d'investidura. "Si haguéssim fet Feijóo president, tot això no passaria", va apuntar Puigdemont, unes paraules amb les quals s'ha mostrat d'acord Bolaños, que en declaracions des de Galícia aquest divendres ha assegurat que si Junts hagués donat suport a Feijóo, "efectivament, el PP estaria defensant una llei d'amnistia".

En aquest sentit, el ministre ha demanat a Feijóo que expliqui "que va oferir" a Junts en les "negociacions secretes que van tenir lloc a l'estiu", i especialment "què els va oferir respecte a les seves causes judicials". "Potser si Feijóo respongués aquesta pregunta seria molt més fàcil entendre-ho tot". Bolaños ha criticat la "doble vara de mesura" del PP, especialment pel que fa a la justícia, un àmbit on considera que els canvis de posicionament del PP comencen a "ser insultants". A parer del ministre, "el PP es dedica a faltar-li el respecte a la Fiscalia" malgrat que "l'estat de dret funciona", i per això ha instat els populars a "deixar de perseguir" aquells que no tenen el mateix criteri que ells. "No comprenc que els sembli el més normal del món reunir-se amb 50 fiscals per criticar i conspirar contra el govern espanyol i, en canvi, no els sembli bé que la Fiscalia amb normalitat democràtica prengui decisions", ha reblat. 

Bolaños demana "respecte" a les investigacions judicials sobre la trama russa

Pel que fa a la decisió del Parlament Europeu –amb el vot a favor dels eurodiputats del PSOE— de demanar a l'Estat que investigui les hipotètiques connexions de l'independentisme amb Rússia, Bolaños s'ha limitat a demanar "respecte" per les investigacions judicials que "hi ha hagut" i que encara hi ha a Espanya sobre aquesta qüestió. "Deixem treballar als professionals, als jutges i magistrats, i per tant estarem al que es dedueixi d'aquestes investigacions", ha conclòs el ministre. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!