La cúpula del PP tanca files amb Isabel Díaz Ayuso. El dia que s’ha sabut que la Fiscalia Provincial de Madrid ha denunciat Alberto González Amador, parella de l’actual presidenta de la Comunitat de Madrid, per presumpte frau fiscal i falsedat documental, Alberto Núñez Feijóo ha allunyat la líder madrilenya de qualsevol sospita de corrupció: “Que jo sàpiga, Isabel Díaz Ayuso no té cap inspecció de l’Agència Tributària”. En una entrevista a Onda Cero, Feijóo ha deixat clar que “si hi ha una inspecció de l’Agència Tributària que afecta la parella d’Ayuso, qui haurà de respondre és la parella d’Ayuso”, com “qualsevol ciutadà” que l’Agència Tributària entengui que “no ha complert els seus compromisos correctes”.

 

Tot plegat neix d’un informe de l’Agència Tributària que recull les conclusions de dos anys d’investigació als comptes de González: Hisenda va detectar anomalies en les declaracions presentades el 2021 i el 2022 i xifra en 350.000 euros l’import que hauria defraudat entre el 2020 i el 2021 a través de factures falses i societats pantalla.

Feijóo acusa Sánchez de “conflicte d’interessos” per la relació de la seva dona amb Air Europa

Durant l'entrevista, Alberto Núñez Feijóo també ha multiplicat els atacs cap a Pedro Sánchez pel cas Koldo. El líder del Partit Popular ha assegurat que si el president espanyol va votar a favor del rescat milionari d’Air Europa malgrat els vincles de la seva dona, Begoña Gómez, amb la companyia àrea, podria haver incorregut en “un supòsit de conflicte d’interessos”. Feijóo recorda que això està “tipificat” a l’ordenament jurídic: donaria lloc, “com a mínim”, a un procediment administratiu i, “si escau”, podria derivar en un procediment judicial. El cap de l’oposició es pregunta si Pedro Sánchez “va votar a favor dels crèdits i préstecs en quanties superiors a 700 milions d’euros a favor d’una companyia que tenia contracte de manera directa o indirecta per finançar alguna activitat de la seva dona”.

Air Europa havia signat un conveni de col·laboració amb l’IE Africa Center que dirigia Begoña Gómez. A més, segons alguns mitjans, Gómez s’hauria reunit el 2020 amb Víctor de Aldama, investigat i presumpte comissionista del cas Koldo, i Javier Hidalgo, conseller delegat de Globalia (propietària d’Air Europa), per parlar sobre noves oportunitats de negoci. Justament fa uns dies, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, va deixar la porta oberta a fer comparèixer Begona Gómez a la comissió d’investigació del cas Koldo al Senat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!