Les tres principals entitats culturals dels Països Catalans, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Obra Cultural Balear (OCB) i Òmnium Cultural han nomenat avui Jordi Cuixart com a president de la Federació Llull, prenent el relleu de Joan Francesc Mira. Amb aquesta elecció, la federació que aglutina les tres entitats volen denunciar l’empresonament del president d’una entitat cultural; un cas únic dins la Unió Europea.

Joan Francesc Mira i Anna Oliver (ACPV), Josep de Luis (OCB) i Marcel Mauri (Òmnium) han ratificat el nomenament a les portes de la presó de Lledoners, des d’on també han exigit la llibertat dels presos polítics i exiliats i la fi de la repressió política contra drets i llibertats fonamentals.

Des de la presó, Jordi Cuixart ha refermat la voluntat tant d’Òmnium com de la resta d’entitats de seguir treballant per la llengua i la cultura catalanes, i ha assegurat que “cap presó escapçarà el compromís compartit de les tres entitats amb la cultura com a principal instrument de cohesió social i la normalització de les relacions històriques dels Països Catalans”.