Les farmàcies franceses començaran a vendre a partir d'aquesta setmana tests ràpids de la Covid, cosa que facilitarà enormement determinar els casos de contagi en la població, segons ha informat l'emissora Europe1. Les proves es faran a la mateixa farmàcia.

Els tests costaran 8 euros, en comptes dels 54 que costa una PCR, i qui es faci la prova en sabrà el resultat en un termini de 20 a 30 minuts, sense necessitat de laboratori. Per a la prova de PCR es triga entre 1 i 5 dies, si no apareixen problemes burocràtics afegits.

El govern francès calcula que al pròxim cap de setmana la meitat de farmàcies ja podrà oferir testos. Els testos a la venda són els denominats d'antígens, que detecten proteines del virus. 

Els farmacèutics temen una forta demanda de testos a partir d'ara per part de la població, i especialment que les persones hipocondríaques vulguin repetir cada dia la prova. El president dels farmacèutics d'Alvèrnia-Roine Alps, Olivier Rozaire, ha advertit que no estarà permès fer-se proves de forma contínua, sinó només un cop per setmana, com a màxim.

Les farmàcies hauran de reservar un petit espai per efectuar la denominada hisop, amb la recollida de material al nas.

En cas de símptomes de coronavirus evidents i situació de risc per ser una persona fràgil, el govern francès recomana fer-se el PCR, per evitar del tot la possibilitat d'un fals negatiu.

Aquestes proves d’antígens també seran molt valuoses als aeroports francesos. A partir de dissabte, tots els passatgers que arribin de l’estranger, a excepció dels que provenen dels estats europeus, els hauran de passar. I 30 minuts després, descobriran si són o no positius de Covid-19.

El test d'antígens funciona sense la intervenció de cap laboratori. La mostra s'extreu també amb un bastonet com en els PCR, i a aquesta s'hi afegeixen unes gotes de reactiu (similar al test d'embaràs). És per això que el resultat apareix en molt pocs minuts.

Es considera aquest test ideal per detectar la infecció en els estadis més primerencs de la malaltia -quan la càrrega viral és més alta- i també pels beneficis que poden tenir en els serveis d'atenció primària en obtenir resultats gairebé immediats. També, per monitoritzar de manera pràcticament contínua el personal sanitari, les residències d'avis o els col·legis.