L'actor Joel Joan ha assistit aquest dijous a una classe d'un liceu de Ceret (Vallespir), a la Catalunya Nord, i la seva sorpresa ha estat quan els alumnes li han preguntat si hi hauria nous episodis de Plats bruts, la sèrie catalana més famosa. Joel Joan ha vist com la fama de la sèrie ha travessat la frontera i no ha volgut ser descortès amb els alumnes. Ha confirmat que no està previst, almenys per ara, reprendre la sèrie, però ha especulat com podria ser si arribés el cas. Joan ha recordat que ha protagonitzat moltes obres de teatre i pel·lícules després de Plats bruts, però que aquesta s'ha convertit en un clàssic incontestable. Ho ha comparat amb la sèrie nord-americana Friends.

"Aquesta és la pregunta del milió, perquè tothom em demana si farem la segona part de Plats Bruts. I no, no hi haurà la segona part, perquè ja fa molts anys que la vam gravar. Cadascú dels que protagonitzàvem la sèrie, tant els que l'escrivien, com els que la rodaven, com els que la dirigíem, ha fet la seva vida, ha anat per diferents llocs. I mira, la veritat és que sempre que m'han fet aquesta pregunta, m'hi he negat. Hi ha un capítol d'El Crack, l'última sèrie que vam escriure fa pocs anys, on un nen em preguntava "Vosaltres feu Plats bruts? i jo l'engegava a la merda. I quan hi penso, crec que hi hauria una possibilitat de fer una segona part de Plats Bruts on no hagués passat el temps. On jo i el Sànchez estiguéssim 25 anys més vells en el mateix puto saló, en el mateix sofà. I que res, absolutament res, hagués canviat", ha indicat.

"Saps què passa? Ara quan al carrer em faig fotos amb algú —perquè a Barcelona o a Catalunya la gent em coneix i em demana una foto— sempre la volen per Plats bruts. Jo he fet moltes més coses, però Plats bruts és el que queda. És com haver fet Friends. Ets el de Plats bruts. I pensava: ja que et fan fotos per Plats bruts, per què no una versió actual i que et facin fotos perquè l'estàs fent ara?", s'ha preguntat.

Plats bruts es va estrenar l'abril del 1999 i té 73 episodis, i se n'han fet reemissions. A més es pot veure a TV3 a la carta, Youtube i diverses plataformes. La melodia utilitzada al tema musical de la sèrie la va compondre Quimi Portet. Els episodis van ser dirigits per Oriol Grau (44 episodis), Lluís Manyoses (44 episodis) i Joel Joan (27 episodis). Els guionistes van ser Xesc Barceló, Xavier Bertran, Núria Furió, Joel Joan, Albert Plans, Sergi Pompermayer, Mercè Sàrrias i Jordi Sánchez, en diferents períodes.