Les famílies dels presos polítics, aplegats a l'Associació Catalana pels Drets Civils, ha recordat els tres anys d'exili dels polítics independentistes, que avui es commemoren, amb un vídeo sota el títol "Tres anys d'exili, tres anys de lluita, tres anys de persistència".

Al vídeo, que obre Marcela Topor, esposa del president Carles Puigdemont, apareixen familiars dels exiliats, com la germana i el company de Toni Comín, la mare de Clara Ponsatí, la filla i la parella de Lluís Puig, i la germana de Mertixell Serret, la neboda d'Anna Gabriel, la germana de Valtònyc, però també la cunyada d'Oriol Junqueras, i les parelles de Jordi Cuixarts, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Quim Forn, entre d'altres.

En el vídeo es considera l'exili com una estratègia "imprescindible" per "mantenir viu el camí començat l'1-O" i per continuar el "combat democràtic", però alhora es recorda que la pèrdua que representa per als éssers estimats. "La repressió no s'atura, nosaltres tampoc", proclamen els familiars després de recordar les victòries aconseguides per l'exili davant la justícia europea.

A la imatge principal, primera roda de premsa des de l'exili / Efe