La família del dictador Francisco Franco ha enviat un escrit al govern espanyol on anuncia la seva intenció d’interposar un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Suprem contra l’acord del Consell de Ministres que ordena l’exhumació de les restes del dictador.

Segons l’escrit que ha difós la Fundació Francisco Franco, el recurs reclamarà al Suprem que acordi la “suspensió cautelar” de l’acord d’exhumació, del termini concedit pel govern espanyol per la designació d’un nou lloc d’inhumació i de qualsevol altra actuació administrativa. Mentrestant, la família sosté que en cas d’exhumació el dictador ha de ser inhumat a la cripta de la catedral de Santa María de la Almudena, el lloc que l’executiu espanyol veta per evitar que es converteixi en un lloc de culte a la dictadura.

Amb tot, la família assenyala que “en l’hipotètic cas” que el Suprem avalés el veto del govern espanyol a La Almudena sí que “assenyalaria un lloc alternatiu per a la inhumació”. Malgrat que el govern espanyol havia promès dur a terme l’exhumació en breu, el procés està aturat fruit d’un primer recurs de la família davant del Suprem, que va dictar que no es pot exhumar el dictador mentre la família no presenti aquest recurs.