El diputat i portaveu de la CUP, Albert Botran, veu "fals i fariseu" el diàleg ofert pel Govern de l'Estat a la Generalitat de Catalunya. Assegura que no es pot dir que l'aposta és el diàleg mentre se cita a declarar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. És "contradictori", ha apuntat.

Suport a Forcadell

Botran també ha expressat la seva solidaritat amb Forcadell. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'ha citat a declarar, el pròxim 16 de desembre, en qualitat d'investigada, arran de la querella que va presentar la Fiscalia per desobediència al Tribunal Constitucional (TC) en permetre que el ple del Parlament votés les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

Des de la CUP, Botran ha indicat que Forcadell "compta amb el nostre suport", i ha advertit que "el suposat nou tarannà i actitud de diàleg" del Govern de l'Estat "és contradictori" amb "l'atac frontal" que implica "judicialitzar el debat polític" sobre la independència de Catalunya.

"Si l'oferta de diàleg no va acompanyada de fets concrets, és un diàleg fals i fariseu", ha subratllat, abans d'advertir que "res no fa pensar que les bones paraules signifiquin un canvi de dinàmica, sinó tot el contrari, la judicialització va in crescendo".

Efecte Millo

Segons la CUP, "la filosofia de fons segueix, i ningú no hauria de deixar-se enlluernar per un canvi de delegat, ni tan sols de comparar-lo amb els de passats tenebrosos".

Suplicatori Homs

Pel que fa a l'exconseller Francesc Homs, el diputat Botran ha recordat que la CUP "està en contra dels aforaments, però que se'l vulgui jutjat per posar les urnes és una mostra d'agressivitat que ningú pot passar per alt".