La Fundació FAES, presidida per José María Aznar, ha fet públic aquest dimarts un document on beneeix la intenció del PP, Cs i Vox de formar un govern a Andalusia, un acord que veu “necessari” per posar punt final a un projecte polític “esgotat”. 

El document, que porta per títol El canvi a Andalusia, defensa que l’acord a tres bandes de les dues formacions de dretes i la ultradreta té “avantatges” respecte als pactes que el PSOE ha fet amb “l’extremisme esquerrà i agressivament anticonstitucional” de Podemos, amb “el supremacisme racista del PDeCAT” i el “separatisme colpista” d’ERC.

Segons la FAES, en aquestes condicions les apel·lacions del PSOE a establir un “cordó sanitari” entorn de Vox són “una pura impostació i un insult a la intel·ligència dels ciutadans”.

Assegura que l’acord de govern amb Vox se substanciarà “dins del terreny de joc de la Constitució” com una “proposta modernitzadora per a Andalusia”. “Cal interpretar amb encert i lleialtat cap als votants allò que aquests han volgut expressar”, conclou.