La Fundació FAES, impulsada per l'expresident espanyol José María Aznar, ha publicat aquest dimarts un nou article on surt a defensar per tots els mitjans la gestió de la pandèmia que està fent la presidenta popular de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. En el text, la fundació considera que la Moncloa està utilitzant el coronavirus per "desqualificar Madrid" i critica "que un català socialista", amb referència al ministre de Sanitat, Salvador Illa, amenaci de tancar Madrid.

"Es comprèn el valor simbòlic que per a l'actual formació de govern pot tenir el fet que un català socialista amenaci de "tancar" Madrid. Però més enllà de jocs freudians, quines són les credencials perquè el govern de Sánchez pretengui erigir-se en paladí del rigor científic i la determinació política? Potser és per la ineficàcia que va demostrar a l'hora d'assegurar les compres d'equipaments sanitaris o la transmissió i gestió de les alertes internacionals sobre l'impacte del virus? És que el govern de Sánchez vol que tots ens sumem a la seva realitat paral·lela i proclamem que d'aquesta n'hem sortit més forts i que no hem de permetre que "la dreta" li espatlli la celebració?", es pregunten.

Al seu entendre, Madrid és un exemple d'èxit de les polítiques de dretes i critiquen que s'utilitzi la pandèmia per desqualificar la gestió dels populars. A més, acusen el Ministeri de Sanitat d'ocultar dades per reafirmar aquest relat.

"El fet cridaner és que en comptes de preguntar-se per què Madrid presenta un rendiment econòmic i social tan destacat, la pandèmia sembla haver desencadenat una onada que situa Madrid com a diana de la desqualificació. No deixa de ser una manera de reconèixer l'èxit de Madrid, encara que s'amagui en una argumentació tan poc consistent basada en els suposats efectes del centralisme", sentencia.

Finalment, la FAES assegura que Sánchez portarà de nou Espanya a una recessió brutal i tornarà el país "a la cua d'Europa". "En el que sí que té raó el govern és que no hem d'elegir entre salut i economia. Sota el seu mandat ens estem quedant sense les dues", conclou la fundació d'Aznar.