L'exlíder de Podem i impulsor de l'associació Som Alternativa, Albano Dante Fachin, s'ha reunit aquest dimarts amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i li ha demanat que construeixi un "front republicà que inclogui independentistes i forces que no s'ho reconeguin com a tal però que comparteixin idea de república i antimonàrquica". És a dir, un front amb tots aquells que van sortir al carrer els dies 1 i 3 d'octubre i que volen acabar "amb el règim del 78" per redefinir les estratègies. 

En la roda de premsa posterior a la trobada, Fachin ha alertat que davant les desavinences i les diferents estratègies dels partits independentistes caldria trobar un espai on s'hi sumessin forces no independentistes però sí antimonàrquiques per bastir una estratègia que reculli l'esperit de l'1-O i el 3-O. Un d'aquests espais, ha assegurat, podria ser el Consell de la República, tot i que defensat que "el nom no serà el problema" i que podria ser qualsevol altre espai que es construís. 

Fachin ha assegurat que ha sortit satisfet de la reunió perquè el president Quim Torra s'ha mostrat receptiu amb la proposta tot i que no ha adoptat cap compromís concret. En el marc de la creació d'aquest espai, Fachin s'ha reunit també amb la CUP i Procés Constituent, que han estat a favor de la proposta, i properament tenen previst fer-ho també amb Esquerra Republicana.