El secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, i la tertuliana Gemma Galdon, pròxima també a Podem, han protagonitzat avui una tensa discussió al programa El món a RAC1, per la línia política que han de seguir els comuns respecte al conflicte entre Catalunya i l'Estat.

Galdon ha reclamat una ruptura amb el sobiranisme, i per tant un acostament a l'unionisme, però Fachin ha apostat per seguir defensant els valors antirepressius de Podem. "Aquesta lectura que fas Gemma és el gran error històric que l'esquerra catalana pot pagar durant generacions, no tenir clar de quin costat ha d'estar ara. He sentit gent d'esquerra dient "bé, ells s'ho han buscat [les detencions]. Doncs jo et dic: aquesta no és la meva esquerra", ha deixat anar Fachin amb contundència.

La tertuliana ha agafat una actitud defensiva, i ha argumentat que s'ha d'anar contra Junts pel Sí, perquè considera que volen trencar l'espai dels comuns, mentre acusava Fachin d'equivocar-se de costat. 

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens també ha criticat Gemma Galdon, i l'ha acusat de mantenir "arguments insensibles".