El líder de Podem, Albano Dante Fachin, ha demanat avui al Govern serietat en el procés sobiranista, pel que ha instat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a explicar amb "exactitud" la seva proposta de referèndum, del qual "se sap molt poca cosa".

Fachin ha evitat aclarir si Podem i els comuns donaran suport finalment al referèndum que plantegi el Govern de Carles Puigdemont fins que no es coneguin els detalls, per la qual cosa ha emplaçat el president a explicar amb "exactitud" la seva proposta, ha detallat aquest dimarts en declaracions a TV3.

"Crec que el president té una responsabilitat amb tota la gent que creiem en la necessitat de fer un referèndum per solucionar la situació de Catalunya. Ens l'ha d'explicar amb exactitud -la seva proposta-, perquè no sabem res. Es parla molt del referèndum, però es diu molt poca cosa", ha argumentat el secretari general de Podem.

En aquest sentit, Fachin considera que el Govern hauria de "ser més seriós" i li ha retret la seva falta de concreció: "Volem saber com es farà el referèndum", ha insistit.

El líder de Podem ha aclarit que, una vegada es coneguin els detalls del referèndum, seran les bases del partit les que decidiran el seu suport o no després d'analitzar la situació política d'aquell moment i els detalls del referèndum.

Quant al nou espai dels comuns, Fachin ha insistit que "ningú entendria" que la marca o el nom sigui un problema, i ha posat de nou com a condició "irrenunciable" uns debats "ben fets" i que les decisions les prenguin les bases: "La nova política ha d'estar sempre subjecta a les decisions de les bases i no de les cúpules", ha esgrimit.