"El debat és complex i solucionar-lo amb un tuit és arriscat. Però alguna cosa s'ha de dir quan un líder polític fa tuits com aquest", aquestes han estat les paraules de l'exlíder de Podem Catalunya Albano-Dante Fachin per anunciar un fil per valorar la reflexió del secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, sobre les acusacions de la fiscalia fetes públiques aquest divendres.

Echenique va assegurar que es trobava en "xoc" pel "salvatgisme de les penes" als presos polítics, però no sense abans posar per davant el seu convenciment que "l'elit independentista va vendre fum a la gent de Catalunya d'una forma irresponsable".

Fachin ataca amb contundència que Echenique qualifiqui els líders independentistes d'"elits catalanes". "Quines elits, Pablo? Les que arrisquen a passar-se mitja vida a la presó o a l'exili per un projecte polític?", li etziba l'activista. "Quina elit és Carme Forcadell?", afegeix. 

L'exdiputat de Catalalunya Sí Que Es Pot aprofita per afirmar que "dubta que tots els presos i exiliats tinguin cases de més de 600.000 euros", en una clara referència a la polèmica desfermada el passat mes de maig quan es va revelar que el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i la seva parella i número dos de la formació, Irene Montero, s'havien comprat una mansió valorada en 615.000 euros.

Tot seguit, Fachin critica Echenique perquè assegura que quan diu que les "elits han venut fum" a algú, està realment dient a més de 2 milions de catalans i catalanes que són idiotes". L'exlíder de la formació morada no s'atura aquí i alerta al dirigent de Podemos que els catalans independentistes "poden donar-vos una lliçó", ja que segons Fachin "els 'abduïts' per les elits s'han mogut i han ocupat els carrers". "Vosaltres a què espereu, que us donin permís?", pregunta irònicament.

"Si incomodeu el règim del 78, us passarà el mateix"

Fachin també ha volgut avisar a Echenique que "si algun dia incomodeu el règim del 78 us passarà el mateix que a les elits de les quals parleu" i ha acusat el partit de Pablo Iglesias de ser la "quarta pota del règim" adjuntant una sèrie de titulars en els quals els dirigents de Podemos parlaven en contra de l'1-O.

"Us van votar centenars de milers d'independentistes"

Per últim, Fachin mostra unes declaracions en les quals Echenique manifestava la seva voluntat de "derrotar l'independentisme el 21-D" tot recordant-li que "centenars de milers d'independentistes us van votar amb l'esperança de construir ponts, no que els derrotessin".