El líder de Podem, Albano-Dante Fachin, ha rebutjat aquest dissabte presentar-se a unes eleccions convocades en aplicació de l'article 155 com si fossin "normals" si no hi ha una "estratègia conjunta que estigui a l'alçada de la unitat de la gent als carrers". Fer-ho, ha advertit, "seria una traïció a l'esperit de l'1-O".

En declaracions a El Suplement de Catalunya Ràdio, ha advertit que seria una "enorme contradicció dir un milió de vegades 'no' al 155 per després sortir corrents a participar en unes eleccions com si no hagués passat res". "A mi ara mateix em costa moltíssim pensar en el 21 de desembre com unes eleccions normals mentre 'els Jordis' estan a la presó", ha insistit.

En preguntar-li si això vol dir que no s'hi presentaria, ha apuntat que no vol dir això, sinó que establir una "estratègia conjunta" en lloc de sortir a veure "qui pot esgarrapar quatre vots i fer veure que aquestes són unes eleccions normals". Això suposaria, ha continuat, "acceptar de ple el 155". 

Aquesta estratègia, segons Fachin, ha d'estar "a l'alçada de la unitat que va demostrar la gent al carrer", especialment l'1 d'octubre i també el 3.