El líder del Front Republicà, Albano-Dante Fachin, ha proposat a ERC, Junts per Catalunya i els Comuns un debat per parlar de consensos de cara les eleccions generals

Fachin ha difós un missatge amb la convocatòria i espera que Gabriel Rufián, Laura Borràs i Jaume Asens n'assignin data i hora. L'objectiu principal del debat seria explicar als ciutadans quin serà el posicionament dels diputats al Congrés que donen suport al dret a l'autodeterminació.

"Hem de ser clars amb les coses que la gent s'està preguntant", explica Fachin al missatge. "Coses com explicar si investirem o no Pedro Sánchez encara que no faci un reconeixement explícit al dret d'autodeterminació de Catalunya", ha posat d'exemple. 

Fachin considera primordial debatre si els partits sobiranistes segueixen apostant per la "desobediència civil massiva o creiem que ara és moment que se'n ocupin els partits". També planteja debatre "si es continua desobeint al Tribunal Constitucional o si ara toca un procés de distensió i negociació". 

El cap de llista del Front Republicà el 28-A ha lamentat també que la seva formació no hagi estat convidada en debats i entrevistes de mitjans de comunicació públics i privats.