Qui va ser fundador i secretari general de Podem Catalunya fins fa unes setmanes, Albano Dante Fachin, entrarà en la campanya del 21-D, i ho farà per dos partits: Esquerra Repúblicana i la CUP. Després que Fachin no s'integrés finalment en cap de les llistes sobiranistes pel 21-D, en no ser possible una llista unitària, el fins ara líder de Podem participarà en actes dels dos partits independentistes.

Així, Fachin, que ja havia anunciat que votaria un partit independentista a les eleccions després del seu trencament amb Podemos per l'actitud del partit morat davant el procés sobiranista, s'estrenarà aquest dimarts al Casinet d’Hostafrancs de Barcelona, un acte que comptarà amb la presència de Raül Romeva. 

Per part de la CUP, Fachin participarà aquest dimecres en un acte conjunts de la formació anticapitalista amb Som Alternativa i Procés Constituent que es farà dimecres a Lleida, i diumenge ho farà a Girona.

No és la primera vegada que l'exlíder de Podem se suma a mítings dels independentistes. De fet, durant la campanya electoral pel referèndum de l'1-O, quan encara mantenia el càrrec dins la formació morada, ja va formar part d'actes tant d'Esquerra com de la CUP.

Fachin, però, no serà l'únic exmembre de Podem que farà campanya per ERC. També ho farà la diputada de CSQP Àngels Castells, que debutarà ja aquest dilluns en un acte a Castelldefels.

Amb aquestes incorporacions, Esquerra fa més evident la seva voluntat de mostrar-se com una llista transversal. De fet, la candidatura que els republicans presenten de cara al 21-D és plena d'independents i aglutina altres formacions com Demòcrates, MES i Avancem.