Les fake news són motiu de preocupació quan s'acosten uns comicis com les eleccions generals del proper 28 d'abril. Facebook és un dels escenaris on més es comparteixen aquestes fake news o rumors i per això la companyia ha reunit a Madrid alts executius amb els partits polítics.

Segons assegura El Confidencial, l'empresa de Mark Zuckerberg encara no té una estratègia establerta per evitar aquestes notícies falses durant les setmanes prèvies a les eleccions. Aquestes reunions, apunta el digital, es van produir a finals de gener i van comptar amb directius de Facebook i amb els caps d'estratègia digital de les formacions polítiques.

Sembla ser que Facebook volia que aquestes reunions fossin secretes i les trobades es van produir a la seu de la xarxa social que hi ha al passeig de la Castellana de Madrid. Els directius de la companyia es van trobar, abans que es convoquessin les eleccions, amb part dels equips d'estratègia i comunicació de PSOE, PP, Podemos, C's i Vox.

Zuckerberg ja s'ha vist immers en diverses polèmiques on se l'ha acusat d'interferència en processos electorals i ara té clar que no vol que torni a passar el mateix amb les eleccions generals espanyoles. El Confidencial ha parlat amb els equips d'estratègia dels partits espanyols i han exposat que "donava la sensació que Facebook està molt preocupat i perdut i no sap com actuar".