Cristina Herrera, la delegada del govern espanyol a Extremadura, ha prohibit una manifestació solidària a Badajoz on es pretenia donar suport als més de 800 ferits durant la jornada del referèndum de l'1-O a causa de la repressió de la policia espanyola i la Guàrdia Civil per impedir la votació. A la notificació enviada als organitzadors de l'acte, la delegada addueix que la petició per convocar una manifestació d'urgència (24 hores) s'ha presentat fora de termini.

La delegada també ha explicat que Catalunya no es troba en cap situació d'excepció i ha amenaçat amb sancionar judicial i administrativament als que no compleixin la prohibició. La Coordinadora d'Estudiants a Badajoz ha enviat a ElNacional.cat la resposta de la delegació del govern espanyol a Extremadura. 

 

 

WhatsApp Image 2017 10 04 at 21.28.49      WhatsApp Image 2017 10 04 at 21.30.40

 

La resposta prové del comunicat inicial que van enviar els grups convocants de la manifestació: Coordinadora Estudiantil, Asamblea Universitaria, CNT, Izquierda Unida, PCE Círculo Feminismos Podemos de Badajoz, Anticapitalistas Extremadura, Campamentos Dignidad, UJCE y 'Las Safistas'.

Les organitzacions convocants demanen justícia per la repressió policial que hi va haver a Catalunya i només exigeixen una solució democràtica i pacífica per part de l'Estat espanyol per posar fi al conflicte plantejat.