Podem ha expulsat a la seva única regidora a Sabadell i segona tinenta d'alcaldessa, Marta Morell, i estudiarà reclamar-li l'acta al ple municipal. La notícia l'ha donat a conèixer aquesta tarda el digital iSabadell i ha estat confirmada posteriorment per l'ACN. En declaracions a aquesta agència, però, Morell ha negat tenir constància de cap notificació per part del partit.

Presumptes irregularitats

La decisió d'expulsar a Morell s'ha pres després que el partit rebés una denúncia per presumptes irregularitats, de la qual se'n desconeix el contingut concret. Un cop estudiades, el Consell de Garanties Ciutadanes, d’àmbit estatal, va incoar un expedient on es decidia fer-la fora. El partit assegura que aquest se li va enviar a l'afectada, amb possibilitat de presentar al·legacions en un termini de quinze dies.

Passat aquest temps, i sense haver rebut resposta per part de Morell, el partit va consolidar la decisió amb caràcter ferm, fent efectiva la seva expulsió de manera immediata. Fonts del partit han explicat que ara per ara no s'ha demanat el retorn de l'acta, si bé s'estudiarà en els dies vinents aquesta possibilitat, així com el futur del grup municipal.

Morell nega saber-ne res

Per la seva banda, Morell nega saber res de la seva expulsió. "A mi no se m'ha comunicat l'expulsió de Podem, i em sembla sorprenent que sigui la premsa qui me n'informi", ha explicat en declaracions a l'ACN. En aquesta mateixa línia, ha demanat "les màximes garanties de defensa".

Podem va obtenir un únic regidor a les eleccions de 2019 a Sabadell. Amb tot, el seu vot va ser determinant per donar l'alcaldia a la socialista Marta Farrés, del PSC. Amb 10 regidors i el vot de Morell, la socialista va passar per davant de Juli Fernàndez, d'ERC, que havia estat alcalde entre 2015 i 2017. Morell ocupa la regidoria de Feminisme, Benestar Animal i Participació.

 

Imatge principal, Marta Morell de Podem Sabadell / ACN