El setmanari Expresso de Portugal, un dels més llegits del país i pròxim al Partit Socialista portuguès, ha carregat contra el vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, a plena portada, i ha afirmat que "s'ha transformat en el que tant criticava". "Podemos, del somni a la desil·lusió", és el títol dur de la publicació, que vol remarcar el canvi que s'ha produit en els dirigents del partit sorgit de l'entorn de la Universitat Complutense de Madrid tan bon punt han arribat al govern espanyol.

El setmanari recorda que Iglesias ha passat d'un humil pis en un barri de Vallecas a un xalet amb piscina al municipi de Galapagar.

Expresso iglesias

L'article ha estat escrit pel periodista Ángel Luis de la Calle, coincidint amb els problemes judicials que ara té Iglesias, pendent de si el Tribunal Suprem l'imputa, cosa que deixaria en una posició delicada el vicepresident espanyol. El fet que la portada sigui d'una publicació vinculada al Partit Socialista portuguès ha obert especulacions de si es tracta de l'inici d'una ofensiva del PSOE contra el líder de Podemos.

Pablo Iglesias ha recorregut davant la sala penal de l'Audiència Nacional la petició del jutge Manuel García Castellón al Tribunal Suprem per investigar-lo per diversos delictes en el marc del cas Dina. Per la seva banda, la Fiscalia Anticorrupció, que depèn orgànicament del govern espanyol, s'ha oposat al fet que s'obri la investigació al Tribunal Suprem. Així ho exposa en un informe que s'ha lliurat a la Fiscalia General de l'Estat perquè el tinent fiscal Luis Navajas ho tingui en compte a l'hora de fer el seu informe definitiu.