L’extrema dreta ja té el seu primer senador. Després de la irrupció de Vox al Parlament d’Andalusia, la formació irromp al Senat. Es tracta dels que designa la cambra andalusa, dels quals li correspon un en relació als seus resultats electorals. Segons ha informat el grup, la plaça l’ocuparà Francisco José Alcaraz, una figura coneguda entre les víctimes del terrorisme d’ETA.

Nascut a Torredonjimeno (Jaén), Alcaraz va ser president i portaveu de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) entre el 2004 i el 2008. Va abandonar aquesta entitat per “motius personals” i va acusar la vídua de l’última víctima d’ETA, Eduardo Puelles, de caure “en el llenguatge de l’entorn nacionalista i terrorista”.  Després va fundar i presidir l’associació Voces contra el Terrorismo (VcT).

Alcaraz va arribar a dir que "Zapatero és l'ambaixador d'ETA". I va simpatitzar amb la teoria de la conspiració de l'11-M, quan va demanar "saber la veritat dels compromisos adquirits amb ETA, la veritat que, per uns estranys interessos, s'oculta en l'atemptat de l'11 de març".

Des de Vox defensen que “no hi ha millor persona per exercir la seva representació al Senat que qui va liderar la rebel·lió cívica contra el procés de rendició davant del terrorisme que havia iniciat Rodríguez Zapatero”. En aquest sentit, subratllen la seva oposició a “les polítiques de beneficis penitenciaris per a terroristes i les negociacions dels diferents govern d’Espanya amb la banda terrorista ETA”.