L'expresident del Consorci Sanitari de Terrassa, Eusebi Cima, es va vacunar fa dues setmanes aprofitant que sobraven dosis a l'hospital de la ciutat, segons informat l'emissora SER Catalunya. L'històric representant de la patronal vallesana CECOT va rebre la injecció el mateix dia que altres metges jubilats, que tampoc entraven dins del protocol de la conselleria de Salut.

Eusebi Cima, que ara té 76 anys, hauria d'haver esperat almenys fins al març per entrar en la segona fase de vacunació prevista pel departament de Salut. Però es va avançar aprofitant els seus contactes i el seu antic càrrec com a president del consell de govern del Consorci Sanitari de Terrassa, entitat pública de la Generalitat i Ajuntament. Va rebre així la dosi de la vacuna fa dues setmanes, concretament l'11 de gener. Fonts del seu entorn ho justifiquen amb el fet que sobraven dosis i que caducaven aquell dia, segons ha indicat l'emissora.

Segons aquesta versió, el Consorci Sanitari de Terrassa els va cridar perquè s'acostessin al centre perquè els sobraven 300 dosis que s'haurien fet malbé en poques hores. També van vacunar malalts crònics i pacients ingressats a l'àrea sociosanitària, a més de la resta de personal sanitari del centre.

La vacunació de persones d'amagat aprofitant els contactes ha estat molt polèmica en les últimes setmanes. El cas més sonat és el del cap de l'estat major de la Defensa (JEMAD), Miguel Ángel Villarroya, que va presentar la dimissió dissabte a conseqüència de les vacunacions d'amagat de militars contra la Covid-19.

Divendres passat va transcendir que tant Villarroya com altres càrrecs militars ja havien rebut la primera dosi de la vacuna tot i no ser persones de risc, saltant-se així el pla de vacunació que estableix residents i personal sanitari com a grups prioritaris en rebre la vacuna.

L’Estat Major de la Defensa va justificar aquest escàndol assenyalant la quantitat de dosis reservades pels militars de les Forces Armades, una reserva a part de la que es destina a la població civil de les comunitats autònomes. Tanmateix, el pla de vacunació de l'exèrcit també té uns criteris de prioritat interns: personal sanitari militar, militars que participaran de missions internacionals i, en últim lloc, l’estructura de comandament seguint un criteri d’edat.