Més de 40 fotoperiodistes exposaran 155 fotografies sobre la situació política a Catalunya coincidint amb el Visa Pour l'Image de Perpinyà, un dels festivals internacionals de fotoperiodisme més importants internacionalment. El certamen va decidir enguany que no dedicaria cap exposició específica a la situació catalana perquè no havien trobat cap treball que expliqués "què ha fet que els catalans reivindiquin més autonomia i més independència".

Davant la negativa de tractar el cas català, més d'una quarantena de fotoperiodistes han decidit donar veu al que passa a Catalunya i realitzaran una exposició paral·lela amb 155 imatges. Les fotografies il·lustraren el procés i s'exposaran en sis espais de Perpinyà: l'editorial Trabucaire, el bar Escalibar 25, la sala d'exposicions Chaman'Art12, la Brasseria del Castellet, Sant Vicenç i el Casal de Perpinyà.

Després de passar per la Catalunya del Nord, les imatges recorreran diversos punts de Catalunya i, posteriorment, es vendran en benefici de la Caixa de la Solidaritat. Els seus promotors han anunciat que properament posaran en marxa un web (www.vis-a-vis.cat) per donar detalls de la iniciativa. Entre els fotògrafs que hi participen, hi destaquen Carles Palacio, fotògraf d'El Nacional, Robin Townsend, Jordi Borràs, Ana Jiménez, Elisenda Pons, Cristina Caldere, Jordi Ribot, Lluís Serrat, Marc Martí, Aniol Resclosa, Adrià Costa, Joan Puig, Joan Castro, Lluís Brunet o Marc Rovira.