Un grup d’experts internacionals sobre el dret a l’autodeterminació analitzaran el 13 i el 14 de juliol la situació a Catalunya en unes jornades a Barcelona organitzades pel Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.

Les jornades comptaran amb experts dels Estats Units, el Canadà, Suïssa, el Regne Unit, Eslovènia o Dinamarca que exploraran els límits actuals dels drets a l’autodeterminació aplicats al cas català, els seus vincles amb els principis democràtics i els drets humans i, especialment, els potencials conflictes amb el dret constitucional i amb la noció del poder estatal.

Entre els experts hi ha Liah Greenfeld, de la Universitat de Boston, autora del llibre Nacionalisme: Cinc Camins a la Modernitat, que l’octubre passat ja va ser a Barcelona per oferir una conferència al CCCB.

Un altre dels convidats és l’exministre d’Afers Exteriors eslovè, Dimitrij Rupel, que va ser el primer en assumir el càrrec després de la independència i és considerat un dels pares de la diplomàcia al seu país.

El seminari a Barcelona també comptarà amb experts d’Escòcia i el Quebec, dos dels països que han celebrat, recentment, referèndums d’autodeterminació en un marc democràtic i acceptat pel seu estat.