El que va ser secretari d'Estat de Seguretat entre 2013 i 2016, Francisco Martínez, afirma que està disposat a "explicar al jutge tot" el que sap en relació amb la denominada "Operació Kitchen".

En una declaracions que aquest diumenge publica el diari El País, l'exsecretari d'Estat manifesta que va saber pel llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, d'aquesta operació, en la que presumptament es va organitzar l'espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

L'Audiència Nacional ha aixecat aquesta setmana el secret de sumari de la peça Kitchen, una de les moltes que formen el denominat "cas Villarejo" i en la qual han sortit a la llum informes policials i de la Fiscalia que assenyalen a alguns dels màxims dirigents del PP, inclòs Mariano Rajoy, i a Jorge Fernández Díaz.

L'"error" de Francisco Martínez

"El meu grandíssim error al ministeri va ser ser lleial a miserables com Jorge o Rajoy o Cospedal", afirma Martínez, que afegeix: "Em va trucar (el ministre), no recordo si un dissabte o un diumenge a la tarda, per dir-me que un confident anava a col·laborar amb la Policia per veure allò de Bárcenas. Després em va enviar un missatge per WhatsApp recordant-me l'assumpte".

"Tenia el costum d'enviar-me per escrit les coses que havíem parlat perquè quedés constància o no se m'oblidessin. Jo em vaig quedar atònit", agrega.

Martínez assenyala: "Ara estic molt malament". "Han suspès la meva relació amb el despatx d'advocats en el que treballava. Vivim en la tirania de la imatge. Ningú no vol ser a prop dels qui apareixen en els mitjans. La gent té una por atroç de la imatge i prefereix sacrificar un jurista, encara que sigui bo," revela a l'entrevista.