L’exministre socialista i exalcalde de Mataró, Joan Majó, ha comunicat avui per carta al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que es dona de baixa del partit arran el suport del PSOE a l'estratègia del Govern del PP per frenar l'independentisme. “No accepto que el meu partit es pugui seguir considerant un partit germà d'un partit que ha decidit adoptar a nivell d’Estat posicions de ple suport a l’actual govern espanyol”, explica en una carta a la qual ha tingut accés El Nacional.

“Puc entendre i comparteixo una bona part de les teves declaracions d’ahir; però no puc acceptar el paper que està fent la direcció del PSOE a Madrid i a Brussel·les, ni el silenci del PSC al respecte”, explica.

Majó recorda que va ser fundador del PSC i afirma que adopta aquesta decisió sense cap tipus de crispació. “No m’he estat de criticar sovint i amb claredat moltes de les actuacions de l’actual majoria parlamentària catalana i del seu govern, però havent arribat al punt al que hem arribat, fruit dels errors d’uns i altres, tinc molt clar que no vull recolzar de cap manera, ni directament ni indirectament, la política del PP, tal com diu i sembla que està fent el PSOE”, afegeix.

A continuació, el text íntegre de la carta:

"Benvolgut Miquel,

Amb fort sentiment, però sense cap tipus de crispació, et comunico la meva voluntat de donar-me formalment de baixa del PSC.

Ja saps que des de fa temps, sense identificar-me amb el corrent independentista català, he discrepat de forma creixent, i per tant no he donat suport, a moltes de les polítiques del PSC que tenen a veure amb el problema de la relació entre Catalunya i l’Estat. Puc entendre i comparteixo una bona part de les teves declaracions d’ahir, però no puc acceptar el paper que està fent la direcció del PSOE a Madrid i a Brussel·les, ni el silenci del PSC al respecte. No accepto que el meu partit es pugui seguir considerant un “partit germà” d’un partit que ha decidit adoptar a nivell d’Estat posicions de ple suport a l’actual govern espanyol en aquest tema.

No m’he estat de criticar sovint i amb claredat moltes de les actuacions de l’actual majoria parlamentària catalana i del seu govern, però havent arribat al punt al que hem arribat, fruit dels errors d’uns i altres, tinc molt clar que no vull recolzar de cap manera, ni directament ni indirectament, la política del PP, tal com diu i sembla que està fent el PSOE.

El sentiment que expressava al principi, està originat en no poder oblidar la meva qualitat de fundador del PSC, i sobre tot en el record de la quantitat d’amigues i amics amb els quals tants anys hem fet feina plegats. Amb la gran majoria d’ells, i per descomptat amb tu personalment, mantindré la mateixa actitud d’amistat i d’estima de sempre.

Espero que els propers dies ens puguem veure, i parlar de tot això amb tranquil·litat i franquesa, com sempre hem fet.

Una abraçada,

Joan Majó