Entre els parlamentaris danesos que s’han reunit aquest dimarts amb el president Carles Puigdemont hi ha Holger K. Nielsen, exministre d’Afers Exteriors i membre del Soocialistisk Folkeparti, partit d’esquerra ecologista.

Nielsen, en declaracions recollides pel diari danès Jyllands-Posten, ha assegurat que no comparteix l’independentisme de Puigdemont, però que malgrat tot s’hi ha volgut reunir perquè “democràcia és també parlar amb els que no comparteixes opinions”. De fet, ha assenyalat que “la tasca dels qui ens dediquem als afers exteriors és ocupar-nos dels conflictes que hi ha al món”.

Nielsen, que va ser ministre entre desembre del 2013 i gener del 2014 —en l’anterior govern d’esquerres—, ha recordat que reunir-se amb algú no implica estar-hi d’acord, tot apuntant que s’ha reunit regularment amb l’ambaixador israelià tot i no estar d’acord amb la política d’assentaments d’aquell país, o que el Comitè de Política Exterior es va reunir amb el president sirià Baixar al-Assad.

Nielsen va ser un dels 17 diputats dels 179 del Parlament danès que van signar una carta enviada al setembre al Govern espanyol en què mostraven la seva “profunda preocupació” per Catalunya i reclamaven diàleg amb Madrid.