L'exministre i exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Celestino Corbacho ha abandonat la militància del PSC, segons ha confirmat avui el secretari d'Organització del partit, Salvador Illa, que ha "respectat" la seva decisió i ha destacat les seves aportacions a la formació.

En roda de premsa a la seu dels socialistes catalans després de la reunió de l'executiva del partit, Illa ha explicat que divendres passat Corbacho va tramitar la seva baixa com a militant del partit, a través d'una carta dirigida al líder del partit, Miquel Iceta, i al mateix secretari d'Organització.

"Respectem la seva decisió i posem de manifest les seves aportacions, que han estat moltes i notables com a militant i en les responsabilitats que ha ocupat. Li desitgem tota mena d'èxits i sort", ha dit el secretari d'Organització.

Entre els motius que han portat Corbacho a prendre aquesta decisió estaria el seu malestar per no sentir-se valorat en el si del partit i per haver quedat apartat de responsabilitats en el si de la direcció del PSC, després de l'últim congrés dels socialistes catalans, segons ha avançat La Vanguardia.

Corbacho, nascut a Valverde de Leganés (Badajoz) el 1949, va entrar a militar a la Federació Catalana del PSOE el 1976 -que el 1978 confluiria amb el PSC-C i el PSC-R per formar l'actual PSC- i, entre les seves principals responsabilitats polítiques, va ser alcalde de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) entre 1994 i 2008, any en el qual va ser nomenat ministre de Treball i Immigració, fins a octubre del 2010. El 2004 havia substituït José Montilla a la presidència de la Diputació de Barcelona, càrrec que també va exercir fins al 2008. 

Corbacho també va ser diputat del Parlament de Catalunya i, el 2011, va ser elegit president del consell nacional del PSC i membre de la comissió executiva del partit.

Però, després de l'últim congrés del PSC el 2016, en què Iceta va ser reelegit primer secretari dels socialistes catalans, Corbacho no va repetir com a president del consell nacional i no va ser inclòs en la nova direcció del partit, i des d'aleshores havia quedat relegat de la primera línia política socialista.