Hi ha marge per a sancionar els jutges que han participat del xat del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) amb missatges insultants contra l’independentisme. Així ho ha advertit el magistrat emèrit del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín, en una entrevista al programa Versió RAC1. “No crec que es puguin emprendre accions legals”, ha assegurat. No obstant això, ha assegurat que “hi ha previstes sancions disciplinàries si cal” per aquest tipus de casos.

En aquest sentit, Martín Pallín ha lamentat que “és una dinàmica que no és bona per a ningú”, i que els missatges “causen una mala impressió del que ha de ser l’equilibri dels jutges”, que “es posen en un debat delicat”. És per això que ha expressat la seva preocupació pel “contingut d’algunes expressions”.

“Hi ha algunes expressions que van més enllà de l’opinió jurídica”, ha criticat el magistrat emèrit del Tribunal Suprem. Per altra banda, ha assenyalat que, en base a aquests xats, “no veu causa per demanar la suspensió dels judicis”.