L'exlíder de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu, reconegut crític amb l'independentisme, ha qüestionat en un tuit també les autonomies, i això ha encès la xarxa. Alguns li han recordat que qüestionar les autonomies és el discurs del partit ultra Vox.

"Després d'aquestes setmanes d'estat d'alarma crec que l'Estat de les autonomies està demostrant no ser imprescindible. Una estructura que respon a criteris polítics i no a necessitats administratives i de gestió", ha deixat anar.

Bertomeu ha aprofitat per criticar el Govern català, i l'ha comparat amb el suport del Govern valencià "als esforços estatals".

Les paraules de Bertomeu han provocat múltiple reaccions. El president a l'exili, Carles Puigdemont, hi ha vist els que estan preparant el terreny per a una nova "harmonització autonòmica", però ha advertit que arriba tard. "El que ha demostrat ser perfectament prescindible és la monarquia a la qual serveixen 'les esquerres' i els estats centralistes amb ministeris sense competències però plens de càrrecs amb criteris polítics", ha indicat.

El periodista Toni Soler ha considerat revelador el tuit de l'exlíder de Podem, i ha confiat que "obri els ulls a molta gent".

Altres li han recordat que el que afirma coincideix exactament amb el discurs de Vox.

Altres reaccions han estat les següents: