Exhumar el cadàver del dictador Francisco Franco costarà al govern espanyol 3.738,90 euros, segons xifra Patrimoni Nacional i avança El Independiente. En la mateixa línia, farà falta tres dies de feina per restituir el soldat de marbre que hi havia a l'espai abans que s'hi enterrés el dictador.

El digital ha tingut accés a la memòria de 17 pàgines que detalla aquesta informació del cost i que, a més, descriu detalladament les feines que s'hauran de fer al Valle de los Caídos per retirar la llosa i tapar el forat que quedarà un cop s'hagi aixecat la làpida. 

Patrimoni Nacional qualifica aquestes obres d'"obra menor" i assegura que no afectaran a les característiques arquitectòniques de l'immoble.

El sepulcre del dictador s'ubica al creuer de la basílica, on es va excavar un forat per allotjar el fèretre i posteriorment es va tancar amb una llosa de granit d'una tona i mitja de pes. Les dimensions d'aquesta peça són de 226 centímetres de llarg i 119 d'ample, amb una espessor de 20 centímetres.

El Independiente explica que Patrimoni Nacional reconeix que els treballs de retirada de la tapa i les tasques d'exhumació "haurien de ser contractades per una empresa de serveis funeraris". 

D'aquesta manera, el procediment administratiu aprovat pel Consell de Ministres mitjançant un decret llei el passat 24 d'agost arriba al seu punt final.