La secretària de la mesa del Parlament Aurora Madaula (Junts) ha reaccionat amb ironia a la invitació que li han fet arribar per assistir al dia de les forces armades, i ha titllat l'esdeveniment d'"akelarre".

"Ja corro a pensar quin vestit em posaré per anar a l’akelarre aquest", ha assenyalat. "Fora les forces d'ocupació", ha insistit, donant a entendre clarament que no hi pensa assistir.

aurora madaula

La invitació que l'exèrcit ha enviat a la mesa del Parlament, convida a assistir a l'acte commemoratiu del dia de les forces armades, del 29 de maig, a la caserna del Bruc de Barcelona. L'inspector general de l'exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, aprofita la missiva per "expressar el testimoni de la seva consideració més distingida".

Aurora Madaula va ser escollida al mes d'abril secretària segona de la mesa del Parlament en substitució de Jaume Alonso Cuevillas. La votació es va fer amb urna i Madaula va obtenir 74 vots, és a dir, que va rebre el suport de tots els diputats independentistes de la Cambra: 32 del seu grup, 33 d'ERC i els 9 de la CUP.

Enfront de Madaula es va presentar la candidatura del diputat dels comuns Lucas Silvano Ferro, que hauria recollit també el suport del PSC i va sumar 40 vots. Els 11 membres de Vox van votar la seva diputada María García Fuster.

La secretaria segona de la Mesa va quedar vacant a començaments d'abril després que Cuevillas va renunciar a aquesta responsabilitat arran de la polèmica provocada per la seva abstenció en la delegació de vot del diputat de Junts Lluís Puig i per les posteriors declaracions en què es desmarcava de l’aprovació a la Cambra de resolucions sobre el Rei i l’autodeterminació. En una entrevista a VilaWeb, va assegurar que aquesta no era una confrontació intel·ligent.