Badalona i Castelldefels són els municipis catalans on el Partit Popular té els seus principals feus. A Badalona, Xavier García Albiol ha recuperat l’alcaldia aquest 2020 després d’exercir el càrrec entre el 2011 i el 2015, el mateix període en que Manuel Reyes va dirigir el govern municipal de Castelldefels. Aquests dos municipis, que tenen en comú un baix vot independentista, situat a l’entorn del 30 per cent, han estat els triats per l’exèrcit espanyol per intentar captar reclutes entre la seva població.

Segons el calendari d’emplaçament d’oficines mòbils de reclutament, avançat per El Confidencial Digital, l’exèrcit té en marxa una campanya de captació de joves que va iniciar-se ahir a Badalona, on continuarà avui amb un punt d’informació a la plaça Pompeu Fabra, mentre que dimecres i dijous se situarà a Castelldefels, a la plaça Joan XXIII d’aquesta localitat del Baix Llobregat.

reclutament militar exercit badalona sergi alcazar (1)

El punt de reclutament a la plaça Pompeu Fabra de Badalona / Sergi Alcàzar

La instal·lació d’aquests punts d’informació per a l'accés a les Forces Armades forma part d’una campanya exprés de l’exèrcit per buscar personal que durarà dues setmanes per diversos municipis de tot l’Estat, entre els quals hi ha des de poblacions petites fins a capitals de província. L’objectiu: captar joves perquè es converteixin en militars espanyols.

Sobta que els municipis triats a Catalunya siguin únicament Badalona i Castelldefels, precisament allà on el PP va obtenir els millors resultats les passades eleccions municipals i on Ciutadans es va imposar en les eleccions forçades del 21 de desembre del 2017.

Captació de joves

Segons fonts militars citades pel mitjà esmentat, la tria dels dos municipis s’ha fet després d’un estudi previ de llocs idonis on suposadament hi ha potencial públic objectiu. També es té en compte altres factors, com el temps que fa que no s’acudeix al municipi en qüestió o que no hi hagi presència militar a la rodalia. Sembla que no s'ha tingut en compte que a Barcelona ja hi ha una oficina fixa de reclutament.

reclutament militar exercit badalona sergi alcazar (4)

Una badalonina s'atura davant el punt d'informació militar, aquest dimarts / Sergi Alcàzar

En el cas de Castelldefels, a més, s’especifica que s’ha triat perquè com que és un municipi turístic sembla més fàcil captar joves en edat militar. Les fonts militars esmentades asseguren que les qüestions polítiques no influeixen en la tria d’un municipi en concret.

 

Imatge principal: Poca assistència al punt de reclutament, aquest dimarts a Badalona / Sergi Alcàzar