Ja fa setmanes que l'Exèrcit espanyol busca renovar la seva imatge. Aquesta reconversió ha passat per buscar emblemes amb una connotació clara d'unitat i pàtria i ha començat a utilitzar la "rojigualda' en cada logo

Primer va ser l'Exèrcit de l'Aire. En els seus perfils de les xarxes socials van substituir el rokiski per la escarpella aeronàutica amb els colors de la bandera d'Espanya. Fins ara, la fotografia del perfil de Twitter, Facebook i Instagram estava dissenyada per un cercle vermell amb dues ales inspirat en l'antic Egipte.

Ara aposta per la bandera espanyola circular (vermell, groc i vermell) que llueixen els avions i helicòpters militars espanyols en el fusell o la cua. Un canvi que ha generat comentaris d'experts que apunten que la nova imatge de l'Exèrcit d'Aire a Twitter no és correcta, ja que el cercle vermell interior ha de ser més petit. 

exercit aire

exercit aire insta

L'Exèrcit de Terra ha iniciat una tendència similar. En la seva pàgina web i en alguns vídeos vídeos recents ha començat a utilitzar una versió estilitzada i 'rojigualda' del seu emblema.

El logo original estava format per una àguila daurada, amb les ales esteses i aixecades, una creu-espasa de Santiago vermella i una corona monàrquica a sobre. 

emblema terra exèrcit

Ara l'exèrcit ha adaptat i modernitzat aquest emblema: només n'apareix la meitat, mantenint la corona, l'àguila i la creu de Santiago combinant el vermell i el groc. S'incorpora així en la imatge corporativa els colors de la bandera espanyola. És així:

exèrcit de terra

L'Exèrcit de Terra és la branca terrestre de les Forces Armades d'Espanya, un dels exèrcits en activitat més antics del món, fundat el segle XV. Té el seu quarter general al Palau de Buenavista de Madrid, situat a la cèntrica plaça de Cibeles L'Exèrcit de Terra d'Espanya té 100.000 efectius que responen a 75.000 soldats de tropa i 25.000 quadres de comandament, un 25% menys de personal que fa deu anys.

Conjuntament amb l'Armada i l'Exèrcit de l'Aire, té assignat per mitjà de l'article vuitè de la Constitució Espanyola la missió de garantir la sobirania i independència d'Espanya amb respecte dels altres països, defensar la seva integritat territorial i l'ordenament constitucional.