Aquesta és una setmana estranya amb un festiu al mig que desconcerta; avui dimecres sembla dilluns i ahir, Dia de la Hispanitat, semblava diumenge. Ja està, un any més ja ha passat el dia 12 d'octubre i fins d'aquí a un any no caldrà que tornem a veure els militars passejant per La Castellana de Madrid, ni la família reial passant revista, ni tampoc l'escridassada al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha tornat a demostrar que no cau gaire bé als súbdits reials. 

Ha passat el 12 d'octubre però fa la sensació que els militars de l'exèrcit espanyol hagin envaït les portades de la premsa; a gairebé totes s'hi pot veure la fotografia de la desfilada militar d'aquest dimarts. 

El País destaca una notícia d'àmbit europeu: El Regne Unit amenaça la UE amb una guerra comercial per reobrir el Brexit. La segona notícia en què es fixa és sobre el Fons Monetari Internacional: L'FMI refreda l'optimisme del govern espanyol. L'FMI ha rebaixat mig punt la previsió de creixement per a l'economia espanyola aquest 2021, situant-la en el 5,7% interanual. Tot i que el PIB de l'Estat registraria una millora per sobre de la mitjana de les economies avançades (+5,2%) i la zona euro (+5%), passaria a créixer per sota de la mitjana mundial (+5,9%) i es veuria superada per països com França o Itàlia. 

protada el país 13 11 2021

L'ABC, com ja és habitual, ofereix una nova entrega dels anomenats papers de Manglano: Narcís Serra va pagar la investigació contra Mario Conde amb sobres de set milions de pessetes. A sota, crítiques al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant el Dia de la Hispanitat: Sánchez no aconsegueix esquivar l'escridassada ni sota la protecció del Rei. La xiulada al president espanyol quan va a la desfilada militar del 12-O és un clàssic, gairebé més que l'expectació per veure la cabra de la Legió.
 

ABC 13 octubre

El Mundo també se suma a destacar les crítiques al president del govern espanyol durant el Dia de la Hispanitat: Gran escridassada a Sánchez tot i emparar-se darrere del Rei. També sobre el govern espanyol i la casa reial: Moncloa descarta que l'emèrit torni aviat: 'Felip no es mereix aquests rumors', assegura El Mundo, que per ara deixa clar que Joan Carles I no té pensat moure's dels Emirats Àrabs.

EM 13 octubre

La Razón analitza el paper dels principals líders polítics espanyols durant el Dia de la Hispanitat: Sánchez i Casado no es donen treva ni el 12-O. El diari apunta que el líder del PP i el del PSOE no s'han volgut veure i s'han evitat durant la recepció posterior a la desfilada militar de La Castellana. Al costat, notícia macroeconòmica: Nou cop al govern espanyol: l'FMI deixa les previsions de creixement en un 5,7%.


LR 13 octubre

La Vanguardia titula amb l'actualitat de la pandèmia del coronavirus: Catalunya deixa enrere l'emergència i elimina quasi totes les restriccions. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat la fi de la majoria de restriccions per la pandèmia de la covid-19 aquest divendres. La limitació d'aforaments a restauració, cultura, esport exterior, universitats i fires i congressos decau i torna a ser del 100%. Encara es mantindrà la restricció del 80% en esdeveniments esportius d'interior i la del 70% en locals d'oci nocturn i concerts amb la gent a peu dret. Al costat, com altres diaris, macroeconomia: L'FMI millora la previsió de creixement d'Espanya per al 2022 però rebaixa la d'aquest any.
 

LV 13 octubre

El Periódico també opta per la notícia de l'FMI i per la fi de la majoria de restriccions a Catalunya. El president ha afirmat que aquest "pas de gegant" en la relaxació de les restriccions es pot fer per la millora dels indicatius sanitaris, que ha atribuït a la vacunació. Per això ha reclamat a la societat que continuï vacunant-se, per bé que ha subratllat que no es pot abaixar la guàrdia i que la mascareta continua essent obligatòria on ho era fins ara.

PERIODICO 13 octubre

El Punt Avui ho diu clar i català: Tot obert. El diari català celebra que la normalitat absoluta és cada vegada més a prop i ho fa amb una fotografia d'un concert ple de públic sense distància de seguretat. 

13DCAT 001 (1) page 0001

Finalment, el diari Ara no se'n pot estar i escull per a la seva portada d'aquest dimecres una imatge dels avions que van participar a la desfilada amb motiu de la Hispanitat. Després que en anteriors celebracions un dels avions que havia d'expulsar fum per conformar la rojigualda no funcionés i la bandera quedés a mitges, o la recordada patacada d'un paracaigudista de l'exèrcit contra un fanal mentre portava la bandera, un dels avions ha expulsat un fum més de color lila que no pas vermell. Així, els madrilenys i espectadors de la desfilada han vist com al cel de Madrid lluïa el que semblava una bandera republicana. 

ARA 13 octubre

És clar que últimament la desfilada amb motiu del 12 d'octubre deixa cada any una anècdota o altra. Qui sap que ens espera l'any que ve, potser confonen la cabra amb una gallina i la fan desfilar.