ERC ha publicat aquest dijous un vídeo on exmembres del PSC expliquen les raons que els van portar a deixar el partit i formar part de la formació republicana. El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha apuntat que li fa "vergonya" que el PSC sigui l'encarregat de "recuperar Catalunya per l"Estat" i que parli de passar pàgina quan volen dir "rendiu-vos". "Diuen diàleg i el que estan fent és repressió", ha subratllat Maragall.

El diputat José Rodríguez ha explicat que fa política "per ajudar a la gent" i que, per això, ja no forma part del PSC. En el vídeo s'acusa els socialistes d'haver abandonat els autònoms i els emprenedors durant la pandèmia i d'haver deixat els vulnerables "sense subministraments".

Els exmembres del PSC han criticat que els socialistes mantinguin Núria Marín al capdavant de la Diputació de Barcelona tot i que estigui imputada per corrupció. També han lamentat que "rebutgés" modificar la llei d'igualtat per incloure drets a les persones trans.

L'exdiputat del PSC i candidat d'ERC per Tarragona Carles Castillo ha lamentat que els socialistes estiguin avalant la "repressió política" contra els líders independentistes i que defensi la monarquia mentre es persegueixin artistes. "El PSC s'ha posat al costat dels poderosos, estic a ERC per estar al costat de la gent", ha destacat Castillo.

Els autònoms han rebut ajudes directes del Govern de la Generalitat mentre que el govern del ministre Illa endarrereix els ERTOs i cobra la Seguretat Social de les empreses tancades. El PSC ha abandonat els autònoms i els treballadors. Per això, jo vaig abandonar el PSC", ha etzibat la diputada al Congrés Carolina Telechea.

La diputada Magda Casamitjana, exalcaldessa socialista de Roses, ha acusat Illa de "deixar el Ministeri i la gent en mig de la pandèmia" i ha contrastat que ERC ha estat "al peu del canó" durant tota la crisi sanitària, "donant la cara cada dia i buscant solucions". 

La tinent d'alcaldia de Lleida Jordina Freixanet, també exmembre de l'executiva nacional del PSC, ha recordat que el seu expartit ha acatat la sentència contra l'Estatut i ha abandonat el consens del referèndum. "Jo no, per compromís amb la sobirania del poble de Catalunya, ara, ERC", ha afegit.

 

Imatge principal: L'actual cap de llista del PSC per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, amb el cap de llista d'ERC per Tarragona, Carles Castillo, quan tots dos eren al PSC / ACN